Η Λένα Αλκαίου στο «Μοναστήρι» της τέχνης

(PHOTOS) Η φανταστική «συνομιλία» της Λένας Αλκαίου με τις Σοφία Βέμπο, Μάγια Μελάγια, Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού & Τζένη Βάνου!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/10/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Καλή Βανδώρου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Παρασκευή που μας πέρασε, όλοι όσοι βρέθηκαν στο El Convento Del Arte (δηλαδή στο Μοναστήρι της Τέχνης) στο Μεταξουργείο, σίγουρα ευχαριστήθηκαν το πρόγραμμα που παρακολούθησαν με τη Λένα Αλκαίου. Για μία και μοναδική φορά, η λαϊκή τραγουδίστρια «ξέφυγε» από τα συνηθισμένα και παρουσίασε ένα πρόγραμμα γεμάτο με υπέροχες αναμνήσεις και όμορφες μουσικές κυρίως προηγούμενων δεκαετιών.

Λένα Αλκαίου – Μια φανταστική συνομιλία


Η παράσταση αφορούσε τη φανταστική συνομιλία της Λένας με πέντε τραγουδίστριες που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά που τα τραγούδια τους εξακολουθούν να υπάρχουν στα αυτιά και τις ψυχές όλων μας. Η Σοφία Βέμπο, η Μάγια Μελάγια, η Πόλυ Πάνου, η Βίκυ Μοσχολιού και η Τζένη Βάνου «συναντήθηκαν» με την Λένα Αλκαίου μέσω των τραγουδιών τους, με κοινό παρανομαστή τα εξαιρετικά τους τραγούδια.

Τα «Η ταμπακιέρα», «Πόσο λυπάμαι», «Έλα μου κοπέλα μου», «Το καλντερίμι», «Τι σου ‘κανα και πίνεις», «Χάθηκε το φεγγάρι», «Τα δειλινά», «Η σκλάβα», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» και άλλα πολλά, συντρόφευσαν το κοινό που δε σταμάτησε να συμμετέχει και να χειροκροτεί τόσο τη Λένα Αλκαίου, όσο και τον πιανίστα Νίκο Κούρο που έπαιξε εξαιρετικά όπως πάντα. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείψει ο προσωπικός διάλογος της Λένας με τον ίδιο της τον εαυτό, ερμηνεύοντας τραγούδια που εκείνη ερμήνευσε πρώτη, όπως τα «Ίχνος», «Καινούρια σελίδα» και «Τι γυρεύω εγώ εδώ».

Η παράσταση ήταν σκηνοθετημένη από τον Δημήτρη Μαλισσόβα, ο οποίος έγραψε και τα κείμενα του φανταστικού διαλόγου ανάμεσα στην Αλκαίου και τις αγαπημένες της φίλες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, ο χώρος στον οποίο έγινε αυτή η βραδιά, ήταν απλά μοναδικός, αφού τόσο η αισθητική του, όσο και η συμπεριφορά των υπαλλήλων, είναι άξια αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση.

*Στην φωτογραφία η Λένα Αλκαίου με την Πέμη Ζούνη και την Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου
LENA ALKAIOY 3

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!