Η κόρη του Ζαμπέτα γράφει για τον πατέρα της

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Η ισχυρή βροχόπτωση χτες το βράδυ δεν ήταν αρκετή να εμποδίσει το πλήθος του κόσμου που κυριολεκτικά «έπνιξε» τον πολυχώρο των εκδόσεων Άγκυρα, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Ζαμπέτα «Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα βίντεο από την πορεία του Γιώργου Ζαμπέτα στον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και σπάνιες τηλεοπτικές στιγμές από το προσωπικό αρχείο της οικογένειας. Το λόγο έλαβε μετά ο Γιώργος Τσάμπρας, που είχε και την επιμέλεια του βιβλίου, μιλώντας για την πορεία του συνθέτη για να συνεχίσει η κόρη του και συγγραφέας του βιβλίου Κατερίνα παρουσιάζοντας άγνωστες πτυχές του Ζαμπέτα μέσα στον οικογενειακό κύκλο. Το βιβλίο άλλωστε είναι μια καταγραφή των βιωμάτων της κόρης του και επικεντρώνεται στον άνθρωπο Γιώργο Ζαμπέτα, στις αγωνίες της επιβίωσης αλλά και της δουλειάς όπως καταγράφονταν μέσα στο σπίτι της οικογένειας. Το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει το βιβλίο είναι εξαιρετικά σπάνιο και είναι προσωπικές φωτογραφίες από τη φωτογραφική μηχανή της οικογένειας.


Η βραδιά επιφύλαξε πολλές εκπλήξεις στους παρευρισκόμενους. Ο Μανώλης Μητσιάς πήρε το μικρόφωνο και μίλησε για το Γιώργο Ζαμπέτα και ερμήνευσε –εκτός προγράμματος- το Γράμμα και το Με το βοριά. Αμέσως μετά ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε για το δικό του Ζαμπέτα. Ο Φοίβος Δεληβοριάς τραγούδησε με το δικό του τρόπο το Τζακ ο Χάρα και το Να ζει κανείς ή να μη ζει για να συνεχίσει η Κατερίνα Τσιρίδου και ο Σωτήρης Παπατραγιάννης με τραγούδια του Ζαμπέτα από τις 78 στροφές. Η Ελένη Ροδά αφηγήθηκε ιστορίες από την πολύχρονη συνεργασία της με το Γιώργο Ζαμπέτα και μετά από απαίτηση όλων τραγούδησε τον Αλήτη και το Ανθρωπάκι με τη συνοδεία της Κατερίνας Ζαμπέτα.

Ο Αγάθωνας στη συνέχεια απέδωσε μοναδικά το Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω ενώ η Λιζέτα Νικολάου ερμήνευσε το Τι γλυκό να σ’ αγαπούν. Φυσικά από τη βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει ένας Ζαμπέτας. Ο Γιώργος Ζαμπέτας ο νεότερος, γιός του Μιχάλη Ζαμπέτα απέδειξε για άλλη μια φορά το ταλέντο του τραγουδώντας ένα ανέκδοτο τραγούδι του Ζαμπέτα με τίτλο Τα μαστούρια, το Δεν έχει δρόμο να διαβώ αλλά και σε μια μοναδική ερμηνεία το Τζακ ο Χάρα. Οι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού Νίκος Κατσίκης και Γιώργος Αλτής έπαιξαν οργανικές συνθέσεις του Γιώργου Ζαμπέτα αλλά και τραγούδια από τη δεκαετία ‘60-‘70 με τη συνοδεία της Σταυρούλας Μανωλοπούλου. Το παρών στη βραδιά έδωσαν ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Γιώργος Παπαστεφάνου, ο Σιδερής Πρίντεζης, η Ιωάννα Κλειάσιου-συγγραφέας της βιογραφίας του Ζαμπέτα-, ο Αλέξης Βάκης κ.α.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!