Η Γλυκερία στα πάτρια εδάφη για καλό σκοπό!

(VIDEO & PHOTOS) Με εμφανή τη συγκίνηση, η Γλυκερία βρέθηκε ξανά στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε!
Η Γλυκερία στα πάτρια εδάφη για καλό σκοπό! Φωτογραφία: Νάσια Δεληγιάννη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο Γυμνάσιο του Αγίου Πνεύματος Σερρών, διοργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίου Πνεύματος - το χωριό του πατέρα της ερμηνεύτριας, όπου γεννήθηκε και η ίδια - και Νέου Σουλίου - το χωριό της μητέρας της.

Η Γλυκερία, παρέα με το Βασίλη Προδρόμου και την ορχήστρα της, τραγούδησε αφιλοκερδώς, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα μπουν στα ταμεία των συλλόγων, προκειμένου να διατεθούν για τη βελτίωση και ανακαίνιση των σχολικών μονάδων των δύο οικισμών.

Το πρόγραμμα, που επιμελήθηκε ο Στέλιος Φωτιάδης, ξεκίνησε με το «Μάνα μου Ελλάς» των Νίκου Γκάτσου & Σταύρου Ξαρχάκου, με τη Γλυκερία εμφανώς συγκινημένη, όπως μπορείτε να δείτε στο μοναδικό βίντεο παρακάτω, συνεχίστηκε με προσωπικές της επιτυχίες και τραγούδια άλλων μεγάλων δημιουργών, αλλά περιλάμβανε και παραδοσιακά τραγούδια που ξεσήκωσαν το κοινό, μετατρέποντας τη συναυλία σε πραγματικό γλέντι.


Στα μέσα της βραδιάς, της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της, καθώς και μια παραδοσιακή φορεσιά της περιοχής.

Για την ιστορία, αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η Γλυκερία εμφανίστηκε σε συναυλία στο χωριό της και μάλιστα μετά από αρκετά χρόνια. Η πρώτη ήταν στα μέσα του '80 και οι άλλες δυο στα μέσα του ’90, αλλά διακόπηκαν λόγω βροχής. Τότε, όπως και τώρα, οι συναυλίες έγιναν για να ενισχυθούν οικονομικά έργα του χωριού.

Ευχαριστούμε το Μάκη Ρουσομάνη για τη βοήθειά του
Φωτογραφίες & βίντεο: Νάσια Δεληγιάννη
Οι φωτογραφίες μετά το τέλος της συναυλίας, όπως και η φωτογραφία αρχείου, με τη Γλυκερία σε παιδική ηλικία, είναι του Σάκη Κωτσούλα.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!