Η Γλυκερία με τραγούδια «της αγάπης & της Μεσογείου» στον Κήπο του Μεγάρου

(VIDEO & PHOTOS) Ένα «οδοιπορικό» στα μέρη που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα, με τραγούδια από την Τουρκία, την Αλβανία, τη Γαλλία, την Κάτω Ιταλία,
Η Γλυκερία με τραγούδια «της αγάπης & της Μεσογείου» στον Κήπο του Μεγάρου Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
την Πορτογαλία και βεβαίως ελληνικά με παραδοσιακά στοιχεία, αλλά και τραγούδια της αγάπης γραμμένα από μεγάλους Έλληνες δημιουργούς. Όλα αυτά παρουσιάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουλίου 2014 στον κατάμεστο κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Τέσσερις καλλιτέχνες, από τέσσερις διαφορετικές χώρες με μια κοινή αγάπη, τη μουσική, κυριολεκτικά «ταξίδεψαν» τους περίπου 2500 φίλους που παραβρέθηκαν.

Η δική μας Γλυκερία, η Dilek Koç από την Τουρκία, ο André Maia από την Πορτογαλία & ο Dasho Kurti από την Αλβανία - όλοι τους μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών πλέον - με τη συνδρομή του Βασίλη Προδρόμου και μιας εξαιρετικής, πολυμελούς ορχήστρας τραγούδησαν (κι έπαιξαν) για μας τραγούδια όπως τα «Είναι ν’ απορείς» από την Τρίτη Ανθολογία του Γιάννη Σπανού, «Καληνύφτα», παραδοσιακό της Κάτω Ιταλίας, «Τα σμυρνέικα τραγούδια» του Παντελή Θαλασσινού, «Το μήλο» του Dasho Kurti, πορτογαλικά φάδο όπως τα «Cancao do mar» & «Sodade», λαϊκές μπαλάντες όπως «Όλα σε θυμίζουν» και πολλά ακόμα από το ανεξάντλητο ρεπερτόριο τους: «Τσιγάρο ατέλειωτο», «Άνθρωποι μονάχοι», «Όνειρο ήτανε», «Ό,τι και να γίνει θυμήσου», «Απόψε σιωπηλοί», «Το δίχτυ», «Τζιβαέρι», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» κ.α.

Η συναυλία αυτή ήταν η τελευταία του καλοκαιριού για το συγκεκριμένο χώρο, όμως το ραντεβού ανανεώνεται για το Σεπτέμβρη, με πολλά κι ενδιαφέροντα.

Έπαιξαν και συμμετείχαν στα φωνητικά οι:
Γιώργος Ρόκας: μπουζούκι
Κώστας Φωτιάδης: κιθάρα
Ζήσης Σκλαβουνάκης: βιολί
Δημήτρης Καπηλίδης: πλήκτρα
Πέτρος Πελέλης: τύμπανα
Πόλυς Πελέλης: μπάσο
Κώστας Σέγγης: πλήκτρα
Αδάμ Δόκας: κλαρίνο
Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου: κανονάκι
Άγγελος Κουσάκης: κρουστά
Dasho Kurti: ακορντεόν & τραγούδι
Βασίλης Προδρόμου: κιθάρα & τραγούδι
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης

Στο βίντεο: «Καληνύφτα», Παραδοσιακό της Κάτω Ιταλίας με τη Γλυκερία, «Το τραγούδι μου» με τη Γλυκερία & τη Dilek Koç, «Sodad» με τη Γλυκερία & τον André Maia.

Δείτε στιγμιότυπα από τις πρόβες ΕΔΩ

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!