Η Γιορτή της Μουσικής στο Δήμο Φυλής!

(VIDEO & PHOTOS) Το ευρηματικό πάντρεμα της Φιλαρμονικής με την Λαϊκή Ορχήστρα και τη συμμετοχή της Λένας Αλκαίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με καλό ελληνικό τραγούδι επέλεξε ο Δήμος Φυλής να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, διοργανώνοντας το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου, μια ξεχωριστή συναυλία, στην καρδιά της πόλης των Άνω Λιοσίων στην Πλατεία Ηρώων.

Την αυλαία της βραδιάς άνοιξαν τα παιδιά του Τμήματος Μουσικής Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου με υπεύθυνη μουσικό την κ. Ρούλα Λεβαντή, ενώ ακολούθησε μια εξαίσια συναυλία με αγαπημένες στιγμές κορυφαίων Ελλήνων Δημιουργών, απ’ τον Τσιτσάνη στον Θεοδωράκη, απ’ τον Χατζιδάκι στον Άκη Πάνου, απ’ τον Ζαμπέτα στον Νικολόπουλο και όχι μόνο.

Τα Μουσικά Σύνολα της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου τους Νίκου Καλομοίρη με τη φιλική συμμετοχή της ξεχωριστής ερμηνεύτριας Λένας Αλκαίου και του Βασίλη Χαραλάμπους χάρισαν μια μοναδική μουσική βραδιά στο ευρύ κοινό τους, με τραγούδια, που έχουν γράψει τη μουσική ιστορία του τόπου μας κι αποτελούν παντοτινά πολιτισμικά διαμάντια.

Γι’ αυτό το «Σεργιάνι στον μαγικό του Ελληνικού Τραγουδιού» τοποθετήθηκε ο συγγραφέας και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης. Στιχουργός κι ο ίδιος, μίλησε μέσα από στίχους μεγάλων Ελλήνων δημιουργών όπως της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και του Άκη Πάνου για τη μοναδική σχέση ελληνικού λαού με το λαϊκό τραγούδι.

Αναφορικά με τον Δήμο Φυλής υπογράμμισε πως σε σχέση με άλλες γειτονιές υπάρχει ένα ξεχωριστό προνόμιο αυτό της ύπαρξης της Φιλαρμονικής και των Μουσικών Συνόλων της, που έχουν καταφέρει να έχουν μια ουσιαστική σχέση με την κοινωνία.

Με εξαίρετους μουσικούς, τις ξεχωριστές ερμηνείες των Λένα Αλκαίου και Βασίλη Χαραλάμπους, αλλά και τους ντόπιους καλλιτέχνες Κωνσταντίνο Χατζή και Κώστα Ρομάντη και με έκπληξη της βραδιάς την αυθόρμητη συμμετοχή του λαϊκοδημοτικού ερμηνευτή Σπύρου Μπρέμπου, το κοινό έζησε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά.

Στην πρόσκληση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού οποίος έσπευσε στο τέλος της συναυλίας να συγχαρεί τον μαέστρο Νίκο Καλομοίρη, αλλά και όλους τους μουσικούς, ανταποκρίθηκαν, οι Δήμαρχοι Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, Μάνδρας – Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός.

Τις άοκνες προσπάθειες των Μουσικών του Δήμου Φυλής αλλά και του Προέδρου Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργου Μαυροειδή τίμησαν εξάλλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων της Δήμου Φυλής καθώς και μέλη της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών, ενώ η συναυλία προσέλκυσε και τις κάμερες του τηλεοπτικού σταθμού «ATTICA T.V».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!