Η Ευρυδίκη για τη στήριξη του W.I.N. Hellas στο Γυάλινο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(VIDEO & PHOTOS) Κάποιοι από μας, είμαστε σε ηλικία που… η Ευρυδίκη ανήκει στις φωνές οι οποίες συνδέθηκαν με την εφηβεία μας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Παρακολουθώ, λοιπόν, ακόμα τις παραστάσεις της με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και μια ενδόμυχη συγκίνηση. Πόσο μάλλον, όταν η ίδια δεν έχει χάσει τίποτα από τη νεανική της ενέργεια – για τη φωνή δεν το συζητάμε – και όταν ο σκοπός είναι «ιερός».

Το βράδυ της Πέμπτης 29 Μαΐου 2014 η Ευρυδίκη, με την υποστήριξη της Swarovski Hellas & του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου παρουσίασε εκ νέου την παράσταση «Η Edith, ο Elvis και ό,τι αγαπώ… το μπλε ταξίδι», αυτή τη φορά για την ενίσχυση του έργου του W.I.N. Hellas, ενός μη κυβερνητικού οργανισμού, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της έμφυλης βίας, καθώς και τη ψυχοκοινωνική στήριξη γυναικών που έχουν υποστεί ή υφίστανται κάθε μορφής βία στο οικογενειακό ή επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Παρόντες ήταν πολλοί εκπρόσωποι της υποκριτικής τέχνης, αλλά και του τραγουδιού. Ενδεικτικά αναφέρω το Δημήτρη Κοργιαλά, την Ανδριάνα Μπάμπαλη, τον Παναγιώτη Μάργαρη, το Γιώργο Παπαδόπουλο, τη Δέσποινα Ολυμπίου, τη Στέλλα Καλή, την Αννίτα Ναθαναήλ, τη Νάντια Μπουλέ, το Γιώργο Χατζηπαύλου, το Μίνω Θεοχάρη, αλλά και τη σκηνοθέτιδα Κέλλυ Σταμουλάκη, με την οποία η Ευρυδίκη αποκάλυψε πως ετοιμάζει συνεργασία για τον ερχόμενο χειμώνα.

Η Ευρυδίκη στο πρόγραμμα αυτό τολμά να ερμηνεύσει κάποια από τα αγαπημένα της τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου, που έχουν αποτυπωθεί χαρακτηριστικά με τις φωνές μεγάλων ερμηνευτών, όπως Edith Piaf, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Elvis Presley κ.α. αναμειγμένα με διαχρονικά κομμάτια δικών μας δημιουργών, όπως Αττίκ, Σουγιούλ, Γιώργου Ζαμπέτα, Σταύρου Κουγιουμτζή, Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και σύγχρονών μας, όπως Σταμάτη Κραουνάκη, Διονύση Σαββόπουλου, Γιώργου Θεοφάνους, Δημήτρη Κοργιαλά κ.α. Όλα αυτά, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου που προέβλεψε ρούχα εποχής, περιστρεφόμενο σκηνικό, μέχρι και γραφομηχανή επί σκηνής, δημιούργησαν τη σωστή ατμόσφαιρα γι’ αυτό το ταξίδι στο μουσικό χρόνο.

Μαζί με την Ευρυδίκη, τραγούδησαν ο Σταύρος Νιφοράτος και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος κι έπαιξαν εξαιρετικά πέντε μουσικοί, ο Γιώργος Λιβαδάς (τύμπανα), ο Λευτέρης Πουλιού (πιάνο & σαξόφωνο), ο Στράτος Σπηλιωτόπουλος (κιθάρες), ο Γιώργος Σχοινάς (ακορντεόν) και ο Βαγγέλης Τζάτσος (κοντραμπάσο & ενορχηστρώσεις).

Συγκινητική ήταν η στιγμή, που λίγο πριν το τέλος του προγράμματος, η Ευρυδίκη αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της λέγοντας: «Θα ήθελα πριν σας αφιερώσω το τελευταίο τραγούδι, να συμπεριλάβω σ' αυτό το μπλε ταξίδι κι έναν άλλο τόπο, πολύ σπουδαίο και αγαπημένο. Τον τόπο που με γέννησε, που με μεγάλωσε, που μ' έμαθε να αγαπώ και να ονειρεύομαι. Αυτό τον τόπο, άμα τον δεις από ψηλά, δεν μοιάζει παρά μια κουκίδα, μια τόσο δα μικρούλα κουκκίδα στη Μεσόγειο. Έχει όμως τόση ομορφιά και τέτοια στρατηγική θέση που όλοι ήθελαν να την κατακτήσουν. Εκεί γεννήθηκαν ωραίοι, σπουδαίοι, μεγάλοι Έλληνες… και για χιλιάδες χρόνια μέχρι και σήμερα αγωνίζονται  για τη μεγαλύτερη αξία όλων, την ελευθερία. Ο τόπος αυτός είναι ένα μικρό χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο. Η Κύπρος μας!».

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και να τονίσει το σκοπό και το έργο του W.I.N. Hellas, λίγο πριν αποχωρήσει από τη σκηνή με το «Ονειρεύομαι ακόμα μαμά», για να ξαναγυρίσει καταχειροκροτούμενη και να πει δύο ακόμα τραγούδια, το «Τραγούδι του χελιδονιού» που έγραψε η Χαρούλα Αλεξίου για την Αναστασία Ισαάκ, κόρη του δολοφονηθέντος Τάσου Ισαάκ που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα της και το «Να με προσέχεις» που αφιέρωσε στον αγαπημένο της Δημήτρη Κοργιαλά.

Στο βίντεο μπορείτε να ακούσετε το παραδοσιακό τραγούδι της Κάτω Ιταλίας «Καληνύφτα».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!