Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου στο Πέραν (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEO & PHOTOS) Με καλεσμένους την Ασπασία Στρατηγού & το Μπάμπη Τσέρτο, ένα κλιμάκιο της «Εστουδιαντίνας» παρουσίασε…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

στιγμές από τα 15 χρόνια της ορχήστρας, σε δύο ξεχωριστές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κατάμεστο «Πέραν» της Νέας Χαλκηδόνας. Μαζί με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση και έπαιξε και σαντούρι, συνέπραξαν ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, ο Σταύρος Κουσκουρίδας στο κλαρίνο, ο Νίκος Μέρμηγκας στο λαούτο και τη λάφτα και ο Δήμος Βουγιούκας στο ακορντεόν. Το Σάββατο τραγούδησε η Ασπασία Στρατηγού, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι ο Μπάμπης Τσέρτος, μαζί με την Ασπασία.
 
Τη βραδιά του Σαββάτου το πρόγραμμα κύλησε με επιλογές από τη δισκογραφία της ορχήστρας και όχι μόνο. Ξεκίνησε με συνθέσεις του Ανδρέα Κατσιγιάννη, πάνω σε ποίηση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπως η «Αστεφάνωτη» και το «Φεγγάρι» από την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά «Εικόνα Αχειροποίητη». Ακούστηκε επίσης το «Γλυκό παράπονο», ένα εξαιρετικό κομμάτι σε μουσική του Δήμου Βουγιούκα και στίχους του Κατσιγιάννη από το cd «Φωνές του αέρα». Στη συνέχεια ακούστηκαν τραγούδια από την μουσική παράδοση της Σμύρνης και των πρώτων χρόνων του ρεμπέτικου («Η Μαρίτσα η Σμυρνιά», «Βάλε με στην αγκαλιά σου», «Τακ τικι τακ», «Δεν σε θέλω πια», «Θάλασσα λυπήσου», «Μπαρμπαγιαννακάκης», «Γι’ αυτό φουμάρω κοκαΐνη», «Μπουρνοβαλιός μανές», «Σουλτανί γεγκιάχ», «Καροτσέρης» κ.α.), αλλά και επιλογές από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όπως το «Cancao Dο mar». Εδώ πρέπει να σημειώσω πως ειδικά με την ερμηνεία της στο «Ωραία που’ ναι την αυγή» η Ασπασία Στρατηγού καθήλωσε στην κυριολεξία το κοινό. 

Στην παράσταση της Κυριακής, που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, το πρόγραμμα κινήθηκε σε παρόμοιους δρόμους με το Μπάμπη Τσέρτο να ερμηνεύει κάποια τραγούδια, όπως το «Κρασοπίνω» του Παναγιώτη Τούντα, το «Γιωργίτσα μου», τη «Βοσκοπούλα», το «Πίνω & μεθώ» κ.α. Αξίζει να τονιστεί πως ο Μπάμπης Τσέρτος ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που στάθηκαν αρωγοί, ήδη από τα πρώτα βήματα της Εστουδιαντίνας, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Στην παράσταση του Σαββάτου παραβρέθηκε η Λυδία Σέρβου, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Σιδερής Πρίντεζης, ο διευθυντής του Ogdoo Music Group κ. Νίκος Αναγνωστάκης, , ενώ την Κυριακή η Αρετή Κετιμέ, ο Βασίλης Προδρόμου και άλλοι. 

Φωτογραφίες: Από την παράσταση του Σαββάτου: Μάρω Χρυσανθοπούλου.
Από την παράσταση της Κυριακής: Ηρώ Παππά | Video: Θανάσης Γιώγλου

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στο «Πέραν» στις 12 Απριλίου 2014. Τραγουδά η Ασπασία Στρατηγού. Ακούγονται τα τραγούδια: 1)Mισιρλού (Νίκος Ρουμπάνης) 2)Βάλε με στην αγκαλιά σου (Βαγγέλης Παπάζογλου)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!