Η διεθνής & η κλασική μουσική στη βιβλιοθήκη του ΜΜΑ

(PHOTOS) Μια ξεχωριστή συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου στη βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δυο νέοι καλλιτέχνες, η σοπράνο Βασιλεία Καλλίτση και ο βαρύτονος Χρήστος Ραμμόπουλος, με τη συνοδεία της Ελένης Μπελιμπασάκη στο πιάνο παρουσίασαν ένα σχεδόν τρίωρο πρόγραμμα με μουσικές επιλογές τόσο από το κλασικό ρεπερτόριο, όσο κι από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Στο πρώτο μέρος τα διαμάντια των Mozart, Schumann, Puccini, Shubert και άλλων κλασικών δημιουργών ερμηνεύτηκαν από τους δυο καλλιτέχνες, οι οποίοι με τις συνεχείς εναλλαγές τους επί σκηνής, πρόσφεραν ένα ευχάριστο πρόγραμμα για τους ακροατές. Στο δεύτερο μέρος ακούστηκαν πολλά τραγούδια από πασίγνωστες ταινίες και μιούζικαλ, όπως τα «Memory» (Cats), «A whole new world» (Aladdin) και «Colors of the wind» (Pocahontas).
imastanekeiTTT 04
Ένα διαφορετικό ταξίδι σε αγαπημένα σε πολλούς μουσικά μονοπάτια είχε αίσιο τέλος και μάλιστα, στον ιδιαίτερο χώρο της βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που δίνει το βήμα σε νεαρούς ερμηνευτές και δημιουργούς σαν την Βασιλεία Καλλίτση και τον Χρήστο Ραμμόπουλο. Σίγουρα, αυτό είναι κάτι απολύτως θετικό και δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους εκείνους που παλεύουν για τη μουσική κόντρα στο ρεύμα, επιλέγοντας ένα δύσβατο, αλλά τόσο σεβαστό ρεπερτόριο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!