Η Αρετή Κετιμέ στην Κορυφή Πύργου (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(PHOTOS) Συγκινητικές οι στιγμές που χωριανοί έσμιγαν στο χορό, από νήπια 3 χρόνων, εφήβους μέχρι & τους πιο μεγάλους σε ηλικία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/04/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Νίκος Μπάτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Τρίτη 22 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο χωριό Κορυφή του νομού Ηλείας η μουσική εκδήλωση του νεοσύστατου συλλόγου «Άγιος Γεώργιος». Η Αρετή Κετιμέ με μία ομάδα καταξιωμένων μουσικών της νέας γενιάς ήταν οι προσκαλεσμένοι της βραδιάς. Σολίστες, όπως ο Μανώλης Κόττορος στο βιολί και στο τραγούδι και ο Γιώργος Σκηπητάρης στο κλαρίνο, έδωσαν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα στο όλο εγχείρημα, όπως και ο Παναγιώτης Τσάκος στο λαούτο και η Εύη Κανέλλου στα κρουστά.

Μετά τον εσπερινό, η βραδιά ξεκίνησε με τα παιδιά του χωριού που χόρεψαν χορούς από τα Επτάνησα, τραγούδια και σκοπούς όπως Θιακός, Τσιριγώτικος κ.α. Στη συνέχεια ακολούθησαν χοροί από την ανατολική Ρωμυλία με το τμήμα ενηλίκων. Το πρώτο μέρος έκλεισε όπως ήταν φυσικό με χορούς από την Πελοπόννησο, πανελλήνια γνωστούς. Στο δεύτερο μέρος ακούστηκαν κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία της Αρετής, όπως «Κλωσσαριά», «Του αέρα», «Άμα δε σε δω», «Λυπάμαι», «Βασιλιάς της μοναξιάς» κ.α. Εντύπωση προκάλεσε η δεκτικότητα του κοινού σε αυτά τα τραγούδια. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί άνθρωποι και μικρά παιδιά σιγοψιθύριζαν κάποια από αυτά. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος ξεκίνησε το γλέντι με τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Ρούμελη, Πελοπόννησο, Θράκη, Αιγαίο, Μ. Ασία ακόμα και Κρήτη. Ο ομιλητής που άνοιξε τη βραδιά κ. Απόστολος Ζαχαρόπουλος  παρακάλεσε την Αρετή να παίξουν ένα τραγούδι της ταύλας στο τέλος, ώστε η βραδιά να κλείσει με τον τρόπο που έκλειναν τα γλέντια παλιά. 

Ήταν συγκινητικές οι στιγμές που χωριανοί κάθε ηλικίας έσμιγαν στο χορό, από νήπια 3 χρόνων, εφήβους μέχρι & τους πιο μεγάλους σε ηλικία. Συγχαρητήρια στο νεοσύστατο συμβούλιο του συλλόγου, στο χοροδιδάσκαλο κ. Ηρακλή Πλάγο, στους μικρούς και τους μεγάλους χορευτές, καθώς και σε όλους όσοι συμμετείχαν.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!