Η αφιέρωση του Κώστα Μακεδόνα στη μνήμη Γιώργου Ζαμπέτα

(VIDEO & PHOTOS) Η δεύτερη εμφάνιση του Κώστα Μακεδόνα στο PassPort Κεραμεικός συνέπεσε με την επέτειο θανάτου του μεγάλου συνθέτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Κώστας Μακεδόνας, παρέα με την ταλαντούχα τραγουδίστρια Περσεφόνη Μήλια και έξι εξαιρετικούς μουσικούς, αυτό το διάστημα εμφανίζεται στο PassPort Κεραμεικός.

Ο Γιώργος Μυζάλης κατέγραψε πρώτος τις εντυπώσεις του από την πρεμιέρα των παραστάσεων το Σάββατο 3 Μαρτίου. Βρέθηκα εκεί μια βδομάδα μετά, στις 10 του μήνα, ημερομηνία που συνέπεσε με την επέτειο θανάτου του σπουδαίου μας Γιώργου Ζαμπέτα.

Ο Κώστας Μακεδόνας δεν άφησε το γεγονός «ασχολίαστο» και θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του συνθέτη, του αφιέρωσε το δικό του «Μάλιστα κύριε», λέγοντας: «Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια μας έφυγε ο Γιώργος Ζαμπέτας. Δε γίνεται να μην παίξουμε κάτι και να το αφιερώσουμε. Παίξαμε και πριν τραγούδια του, αλλά ένα πρέπει να το αφιερώσουμε. Από όλους μας!».

Νωρίτερα κι ανάμεσα στο πλούσιο ρεπερτόριο του Κώστα Μακεδόνα, είχαμε ακούσει το «Στο Λευκό τον Πύργο» (Στίχοι: Ξενοφώντας Φιλέρης - Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας), αλλά και το «Επεμβαίνεις» των Κώστα Τριπολίτη & Σταμάτη Κραουνάκη που τραγούδησε πρώτος ο Γιώργος Ζαμπέτας με τη Βίκυ Μοσχολιού. Στο PassPort, o Κώστας Μακεδόνας το τραγούδησε μαζί με την πολύ καλή Περσεφόνη Μήλια, που σ’ αυτή την πρώτη ακρόαση μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο ως φωνή, όσο και ως σκηνική παρουσία.

Υπάρχει μια ακόμα προγραμματισμένη εμφάνιση του Κώστα Μακεδόνα στο PassPort, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018.

Μαζί του οι μουσικοί: Γιάννης Περδίκης στα πλήκτρα, Χρήστος Λαρίσης στην κιθάρα, Σπύρος Μελισσανίδης στο ακορντεόν, Χρήστος Γκαΐλας στο μπάσο, Ηρακλής Παχίδης στα τύμπανα και ο συνθέτης Κωνσταντίνος Βελλιάδης στο μπουζούκι και στην επιμέλεια της ορχήστρας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!