H Ελεωνόρα & μια βαλίτσα τραγούδια!

(VIDEO & PHOTOS) «Το χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε, γι’ άλλα δέκα χρόνια, άιντε, καθαρίσαμε…»
H Ελεωνόρα & μια βαλίτσα τραγούδια! Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Ελεωνόρα στο Θέατρο Βράχων είχα να τη δω από το 2009. Συγκεκριμένα, από τις 18 Ιουνίου 2009, τότε που, σχεδόν στα πρώτα της βήματα, με ένα μόνο προσωπικό δίσκο στο ενεργητικό της, το «Έλα», συμμετείχε στην εναρκτήρια συναυλία της καλοκαιρινής περιοδείας του Δημήτρη Μητροπάνου, μαζί με την Ασπασία Θεοφίλου και το Γιώργο Καραδήμο. Αν και «διασταυρωθήκαμε» αρκετές φορές από τότε σε άλλους χώρους, χθες, 24 Ιουνίου 2015 την είδα και πάλι στο Θέατρο Βράχων, στο ρόλο της πρωταγωνίστριας, που επάξια έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια. Γεμάτη ενέργεια και πάντα επικοινωνιακή, καλωσόρισε τον κόσμο, αναφέροντας μεταξύ άλλων κι ένα στίχο του Διονύση Σαββόπουλου: «Το χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε, γι’ άλλα δέκα χρόνια, άιντε, καθαρίσαμε…».

Από τη δυναμική της εμφάνιση στα μουσικά πράγματα, το 2004, ως σήμερα, η Ελεωνόρα έχει αποκομίσει τρεις προσωπικούς δίσκους, δύο ζωντανές ηχογραφήσεις, πολλές συμμετοχές σε δουλειές άλλων και βέβαια σημαντικές συνεργασίες. Μέσα στο πρόγραμμα της χθεσινής βραδιάς χώρεσε αρκετά απ’ τα τραγούδια της δισκογραφίας της, από «Το τικ τακ του ρολογιού» - προσωπικό μου αγαπημένο -, «Μικρά βεγγαλικά», «Κόψε και μοίρασε», «Η επιμονή σου» και άλλα, ως την πρόσφατη «Βαλίτσα» της, καθώς και τραγούδια διαφόρων δημιουργών που αγάπησε. Ενδεικτικά, και αναφέρω τους πρώτους εκτελεστές - μας είπε Χαρούλα («Το γράμμα»), μας είπε Νταλάρα («Το πεπρωμένο»), μας είπε Λιδάκη («Για να σε συναντήσω»), μας είπε Λίτσα Διαμάντη («Νύχτα στάσου»), Γιάννη Πάριο («Μου ‘χεις κάνει τη ζωή μου κόλαση»), Τάνια Τσανακλίδου («Μοίρες), Γιώργο Ζαμπέτα («Η παλιοπαρέα»), είπε και ρεμπέτικα («Θεέ μου μεγαλοδύναμε) – ένα Μητροπάνο δεν είπε!

Όλα αυτά, με τις «προσθήκες» του μπασίστα Παρασκευά Κίτσου που τραγούδησε κάποια κομμάτια, όπως τα «Tu vuo fa l' americano» και «La Bamba», τα ταξίμια του Νίκου Πασσαλίδη, τις ενορχηστρώσεις του Νίκου Καλαντζάκου, τα εξαιρετικά παιξίματα όλης της ορχήστρας, αλλά και τη δυναμική συμμετοχή του κόσμου, δημιούργησαν ένα εορταστικό κλίμα, που συνεχώς μεταβαλλόταν, τουλάχιστον ως προς τον ήχο του – γιατί η διάθεση του κοινού μου φάνηκε σταθερά ανεβασμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, που κράτησε σχεδόν δυόμιση ώρες. Δεν έλειψαν μάλιστα και τα πυροτεχνήματα, με την Ελεωνόρα να αστειεύεται, όπως θα δείτε και στο βίντεο: «έλεγα τέτοια χαρά θα έχω στο γάμο μου, αλλά επειδή γάμο δε βλέπω, ας το χαρώ εδώ»!

Προσωπικά, αν πρέπει να ξεχωρίσω μία, βρήκα ως ωραιότερη στιγμή της βραδιάς την υπέροχη ερμηνεία της στο τραγούδι «Η ξενιτιά» των Ara Dinkjian & Λίνας Νικολακοπούλου, που πρώτη ερμήνευσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα μας χάρισε στο encore.

Κρίνοντας από την παρουσία γερανού & εικονοληπτών, η συναυλία βιντεοσκοπήθηκε και πιθανολογώ πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα προβληθεί από ιδιωτικό κανάλι – χορηγό της εκδήλωσης.

Μαζί με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη έπαιξαν και ενίοτε τραγούδησαν οι: Γιάννης Αγγελόπουλος - τύμπανα, Νίκος Καλαντζάκος - πιάνο, Παρασκευάς Κίτσος - μπάσο, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας - κιθάρα, Γιάννης Οικονομίδης - πνευστά, Νίκος Πασσαλίδης – μπουζούκι & Ντίνος Χατζηιορδάνου - ακορντεόν.

Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!