Γλυκερία & Γιάννης Κότσιρας «αλλιώς»

(VIDEO & PHOTOS) Οι δύο ερμηνευτές εμφανίστηκαν στο Θέατρο Παλλάς με τη Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου & τη Χορωδία Αχαράβης Κέρκυρας.
Γλυκερία & Γιάννης Κότσιρας «αλλιώς» Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ροκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/05/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
Γλυκερία & Γιάννης Κότσιρας συνέπραξαν, στο Θέατρο Παλλάς, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστουρίου & τη Χορωδία Αχαράβης Κέρκυρας, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και με αφορμή την 153η επέτειο από την ένωση των Επτανήσων.

Στην παράσταση αυτή, το ρεπερτόριο των δύο καλλιτεχνών παρουσιάστηκε «αλλιώς», με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, συνοδεία 40 μουσικών της φιλαρμονικής «Ομόνοια» Γαστουρίου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Ράλλη και 60 χορωδών της Χορωδίας Αχαράβης Κέρκυρας, που διεύθυνε η Αγάθη Κοσκινά.

Η βραδιά ξεκίνησε μ’ ένα εμβατήριο με τίτλο «Κέρκυρα», ντόπιου συνθέτη, κι αμέσως μετά Γλυκερία & Γιάννης Κότσιρας εμφανίστηκαν μαζί στη σκηνή για να τραγουδήσουν την «Όμορφη πόλη» των Μίκη & Γιάννη Θεοδωράκη, που αφιέρωσαν στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στο Manchester.

Τόσο η Γλυκερία, όσο και ο Γιάννης Κότσιρας επέλεξαν, ειδικά για την παράσταση αυτή, να τραγουδήσουν -μεταξύ άλλων- και κομμάτια που δεν ακούμε συχνά στις προσωπικές τους εμφανίσεις.

Έτσι, από το Γιάννη Κότσιρα ακούσαμε τα «Μεγάλη αποκάλυψη», «Προδοσία», αλλά και «Κάθε φορά», «Φύλακας άγγελος», «Αλεξάνδρεια» κ.ά., πάντα με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής, ή και της Χορωδίας.

Η Γλυκερία παρουσίασε τα «Τ’ απογεύματα τ’ άδεια», «Ό,τι και να γίνει θυμήσου», «Έκλαιγε μαζί μου το φεγγάρι», «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», καθώς κι αγαπημένα της τραγούδια από το λαϊκό, έντεχνο και παραδοσιακό ρεπερτόριο.

Μαζί της, εκτός από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής, ήταν ο Γιώργος Ρόκας στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Καπηλίδης στο πιάνο και ο Γιάννης Ψάλτης στα τύμπανα. Στον ήχο ήταν ο Νίκος Ρούντος & ο Θέμης Ρηγόπουλος.

Για το τέλος, η Γλυκερία και ο Γιάννης Κότσιρας μας τραγούδησαν «Των αγγέλων τα μπουζούκια» των Χρήστου Νικολόπουλου & Μάνου Ελευθερίου & το «Και τι ζητάω» των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα & Γιάννη Γεωργακόπουλου.

Η βραδιά, μάλιστα, ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που οι δυο τους βρέθηκαν μαζί επί σκηνής, κάτι που, προσωπικά, θα ήθελα να συνέβαινε συχνότερα.

Έτσι για την ιστορία, να θυμίσουμε πως η Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου και η Χορωδία Αχαράβης Κέρκυρας είχαν συμπράξει και στο παρελθόν στο Θέατρο Παλλάς, εκείνη τη φορά με τη Μαρινέλλα, σε μια ακόμα ξεχωριστή βραδιά «αλλιώς».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!