Γιώργος Νταλάρας – Τα ρεμπέτικα της βροχής στη Θεσσαλονίκη (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & PHOTOS) Δυστυχώς ο άστατος καιρός δεν έκανε χθες το βράδυ το χατίρι στους Θεσσαλονικείς που παραβρέθηκαν στο Θέατρο Δάσους, προκειμένου να
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
παρακολουθήσουν τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα «Ρεμπέτικο Unplugged»… Η δυνατή βροχή που ξεκίνησε γύρω στις 10:10 διέκοψε τη συναυλία, που διήρκησε, περίπου, 40 λεπτά… 

Μαζί με τον Νταλάρα τραγούδησαν η Ασπασία Στρατηγού, η Αθηνά Λαμπίρη και ο Βασίλης Κορακάκης, που έπαιξε και μπουζούκι. Η συναυλία ξεκίνησε με μια δυνατή έκπληξη, που δεν ήταν άλλη από την παρουσία του σπουδαίου βιολιστή Κυριάκου Γκουβέντα, ο οποίος, ενώ παραβρέθηκε στο θέατρο την ώρα της πρόβας, για να συναντήσει τους φίλους του μουσικούς, κατέληξε, μετά από έντονες παραινέσεις του Νταλάρα, να παίζει μαζί με την υπόλοιπη ορχήστρα, που αποτέλεσαν οι Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι, κιθάρα), Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι, μπαγλαμά), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Ντάσο Κούρτι (ακορντεόν) και ο Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο). Ο Γιώργος Νταλάρας έπαιξε κιθάρα και μπαγλαμά. Τον ήχο φρόντισαν ο Παντελής Γιατζιτζόγλου και ο Αντώνης Ζαχόπουλος και τα φώτα ο Γιάννης Μανιατάκος.

Το θέμα με τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στους ανοιχτούς χώρους, είναι τεράστιο. Δεν είναι λίγες οι φορές που η βροχή έγινε η αιτία για να διακοπούν σημαντικές παραστάσεις, ειδικά από τα μέσα του Σεπτέμβρη και μετά. Πολύ περισσότερο φέτος, που διανύσαμε, ίσως, το πιο βροχερό καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων… Παρόλα αυτά, δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν μια μεγάλη τέντα πάνω από τη σκηνή και μια πάνω από την κονσόλα του ηχολήπτη, θα έσωζε την κατάσταση, αφού υπήρχαν καλώδια και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και σε άλλους ακάλυπτους χώρους, πλην της σκηνής. Η βροχή βέβαια, ήταν δυνατή σε ένταση, αλλά μικρή σχετικά σε διάρκεια, αφού έβρεξε δυνατά γύρω στα 15-20 λεπτά. Επιπλέον ο κόσμος είχε έρθει εφοδιασμένος με ομπρέλες και δεν έφευγε…. Θεωρώ πως υπάρχει γενικότερο πρόβλημα υποδομής των ανοιχτών χώρων, που θα πρέπει κάποτε να τακτοποιηθεί εφάπαξ, με μόνιμες εγκαταστάσεις που θα τοποθετηθούν από τους διαχειριστές των θεάτρων και θα αποτρέψουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Είναι κρίμα ο κόσμος να μην αποχωρεί και η συναυλία να μη γίνεται, επειδή υπάρχει η απειλή της ηλεκτροπληξίας. Έχει τύχει να παραβρεθώ το μήνα Αύγουστο σε ανοιχτή συναυλία υπό βροχή στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία, όπου η ορχήστρα έπαιζε σε μια μόνιμη κλειστή σκηνή και δεν «άνοιξε μύτη»…

Μεταφέρω κάποια σχόλια θεατών που παραβρέθηκαν χθες στο Θέατρο Δάσους, όπως καταγράφηκαν, λίγο μετά τη διακοπή της συναυλίας, στην ανεπίσημη ιστοσελίδα των φίλων του ερμηνευτή (www.dalaras.com/forum)

marochr
«Δυστυχώς η συναυλία στο Θέατρο Δάσους δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί λόγω βροχής. Περίπου 40 λεπτά έπαιξαν. Τα χρήματα από το εισιτήριο θα επιστραφούν. Κρίμα...».

afroditaki
«Δυστυχώς μηδέν εντυπώσεις από μένα. Πολύ μεγάλη απογοήτευση.. Από το γυμνάσιο θυμάμαι ότι κάθε φορά που ερχόταν ο Νταλάρας έβρεχε... Θεωρώ ότι από σύμπτωση καταλήγει γκαντεμιά πλέον. Ο Νταλάρας είπε ότι όσοι θέλουν εξαργυρώνουν τα εισιτήρια, αλλιώς οι υπόλοιποι να τα κρατήσουν για να ξαναγίνει η συναυλία αφού επιστρέψουν από Κύπρο. Μακάρι… Θεωρώ τεράστια έλλειψη την απουσία στεγάστρου. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει, αλλά πραγματικά είναι απαραίτητο».

EKOSTEL
«Ένα στέγαστρο πάνω από τη σκηνή! Αρκούσε! Ο κόσμος για αυτό όταν θα βλέπει σύννεφα δεν θα πηγαίνει στις συναυλίες. Και σε αυτή τη φοβία βοηθούν οι διοργανωτές. Ένα κοινό έτοιμο για τραγούδι και θερμό από την πρώτη στιγμή. Ένα κοινό προετοιμασμένο και με ανοικτές ομπρέλες να μη φεύγει από τον χώρο. Αλλά το στέγαστρο απέτρεψε τη συνέχεια μιας σίγουρα ωραίας συναυλίας».

thes
«Το στέγαστρο έπρεπε να υπάρχει από καιρό. Κάθε Ιούνιο και Σεπτέμβριο βρέχει στη Θεσσαλονίκη και είναι αναγκαίο. Το κοινό όντως ήταν ενθουσιώδες από την αρχή. Οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί έπαιξαν όσο μπορούσαν, πάνω από δέκα λεπτά μέσα στη βροχή και ο κόσμος παρέμενε στις θέσεις του.

Δυστυχώς μετά τη διακοπή της συναυλίας η βροχή σταμάτησε, αλλά τι να το κάνεις; Μια ωραία συναυλία, η τελευταία σ᾽ αυτό τον κύκλο του ρεμπέτικου προγράμματος στην Ελλάδα που τελείωσε πρόωρα».


Τα κομμάτια που ακούστηκαν ήταν:
1)Εμβατήριο Σμύρνης (Παραδοσιακό) Οργανικό
2)Ο καϊξής (Α.Χατζηχρήστος-Γ.Φωτίδας) Γιώργος Νταλάρας
3)Κάθε βράδυ πάντα λυπημένη (Βασίλης Τσιτσάνης) Γιώργος Νταλάρας
4)Το σκαλοπάτι σου (Β.Τσιτσάνης-Γ.Τσάκαλος) Γιώργος Νταλάρας
5)Τα ματόκλαδα σου λάμπουν (Μάρκος Βαμβακάρης) Γιώργος Νταλάρας
6)Θα ‘ρθω να σε ξυπνήσω (Μάρκος Βαμβακάρης) Γιώργος Νταλάρας
7)Μάγισσα της αραπιάς (Βασίλης Τσιτσάνης) Γιώργος Νταλάρας
8)Νύχτες μαγικές (Βασίλης Τσιτσάνης) Γιώργος Νταλάρας-Ασπασία-Αθηνά
9)Δεν με στεφανώνεσαι (Βασίλης Τσιτσάνης) Ασπασία-Αθηνά
11)Ελενίτσα μου (Γιάννης Δραγάτσης-Ογδοντάκης) Αθηνά  
12)Πίνω και μεθώ (Σπύρος Περιστέρης) Βασίλης Κορακάκης
13)Έρωτα μου κατεργάρη (Μανώλης Χιώτης) Ασπασία-Αθηνά
14)Σβήσε τη φλόγα (Μανώλης Χιώτης) Ασπασία-Αθηνά
15)Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ (Βασίλης Τσιτσάνης) Γιώργος Νταλάρας

Δεύτερες φωνές έκαναν η Ασπασία Στρατηγού, η Αθηνά Λαμπίρη, ο Βασίλης Κορακάκης και ο Χρήστος Ζέρβας.

Όπως πληροφορήθηκα από τους μουσικούς, το κομμάτι που θα ακολουθούσε ήταν το «Σιγανοψιχάλισμα», ενώ είχαν προβάρει και το «Μάγισσα Θεσσαλονίκη» του Πάνου Γαβαλά, κομμάτι που αποτελούσε αναπόσπαστο σημείο των προγραμμάτων του Νταλάρα στο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης το Γενάρη του 1992, μαζί με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα…

Όπως είπε στο τέλος ο Γιώργος Νταλάρας τα χρήματα των εισιτηρίων θα επιστρέφονται από σήμερα, από τα σημεία αγοράς τους, αφού, λόγω των συναυλιών του ερμηνευτή στην Κύπρο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί σήμερα. Σε ανακοίνωσή της η διοργανώτρια εταιρεία αναφέρει:

Η διοργανώτρια εταιρεία ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ. ανακοινώνει πως η χθεσινή (15 Σεπτεμβρίου 2014) συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη διεκόπη για λόγους ασφαλείας λόγω καιρικών συνθηκών - ξαφνικής έντονης βροχής. Θα ακολουθήσει σύντομα δεύτερη ανακοίνωση σχετικά με την εξαργύρωση των εισιτήριων.

Eυχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Θοδωρή Χαϊκάλη για τις φωτογραφίες. Video: Θανάσης Γιώγλου

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!