Γιάννης Παπαϊωάννου - «Πίσω από το τζάμι» στο Polis Art Café (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Υπό μορφή συνέντευξης – συζήτησης που συντόνιζε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
4 Μαΐου 2014 στο Polis Art Café μια εκδήλωση - αφιέρωμα στον ηχολήπτη Γιάννη Παπαϊωάννου και σε μια χρυσή εποχή του ελληνικού τραγουδιού.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου διετέλεσε ηχολήπτης στα ιστορικά στούντιο της Columbia από τις αρχές της δεκαετίας του '70 έως το 2000 και το 2011 κυκλοφόρησε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Πίσω από το τζάμι», όπου κατατίθενται τόσο οι προσωπικές του μαρτυρίες & μνήμες από τα «αυλάκια των βινυλίων» & τις ατέλειωτες ώρες ηχογραφήσεων στο στούντιο, όσο και εκείνες σημαντικών ανθρώπων του χώρου, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Άκης Πάνου, ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Χαρούλα Αλεξίου κ.α., μέσα από την οπτική του Γιάννη Παπαϊωάννου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συνομίλησαν με το Δημήτρη Μανιάτη & το Γιάννη Παπαϊωάννου για τα χρόνια της Columbia, το βιβλίο, αλλά και τον ίδιο o Γιάννης Δουλάμης, μουσικός παραγωγός, o Νίκος Οικονόμου, διευθυντής εταιρείας Protasis & συγγραφέας & η κ. Ντόρα Ρίζου, υπεύθυνη της Λύρα. Οι κύριοι Νίκος Ξυδάκης & Τάκης Μουσαφίρης που επρόκειτο να μιλήσουν, επίσης, δεν κατάφεραν να παραβρεθούν.

Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς ανέλαβαν η Λένα Αλκαίου, ο Γιάννης Νικολάου & ο Νίκος Ανδρουλάκης που θυμήθηκαν ιδιαίτερες στιγμές από τις συνεργασίες τους με το Γιάννη Παπαϊωάννου και τραγούδησαν κομμάτια που εκείνος «σφράγισε» με τις λήψεις του.

Μεταξύ των ακροατών διακρίναμε την κ. Χρύσα Παπαϊωάννου, κόρη του συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, το Δημήτρη, γιό του Άκη Πάνου, τον εκδότη του «Μετρονόμου» Θανάση Συλιβό κ.α.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!