Γιάννης Λεμπέσης: Παρουσίαση & live στο Reload

(VIDEO & PHOTOS) Ο Γιάννης Λεμπέσης σε μια live παρουσίαση του νέου του δίσκου στο δισκάδικο Reload στην καρδιά της Αθήνας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιάννης Λεμπέσης κυκλοφόρησε το νέο του διπλό άλμπουμ «Θέλουμε και τα τραβάμε» με τη σφραγίδα του Ogdoo Music Group. Ο δίσκος έχει αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια και κριτικές αλλά και την αγάπη του κόσμου. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο «Αρχοντικό του Σαράντη» το στέκι του Γιάννη Λεμπέση και των συνεργατών του και για τη φετινή σεζόν ενώ έντονη ήταν η προβολή του στα μέσα ενημέρωσης, τύπος και ραδιόφωνα κυρίως αλλά και στην τηλεόραση.

Ο Γιάννης Λεμπέσης, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, θα ταξιδέψει το δίσκο αυτό στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα, καθώς το «Θέλουμε και τα τραβάμε» πέρα από τα μεστά και επίκαιρα τραγούδια του, συνοψίζει και την 30χρονη πορεία του στη δισκογραφία.

Έτσι, βρέθηκε μαζί με μια λιτή ομάδα συνεργατών, σε ένα από τα τελευταία καθαρόαιμα και δυναμικά δισκάδικα της Αθήνας και της επικρατείας, το γνωστό Reload της οδού Πανεπιστημίου, σε μια πρωτότυπη και ολοζώντανη παρουσίαση.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του Reload ο δισκάνθρωπος Σωτήρης Σταμελάτος. Ακολούθησε ο διακεκριμένος μουσικός ερευνητής και «δάσκαλος» του Γιάννη Λεμπέση –και πάρα πολλών ακόμη καλλιτεχνών, μελετητών και όχι μόνο- Παναγιώτης Κουνάδης σε μια απολαυστική, ως συνήθως, ομιλία.

Και βέβαια σειρά είχαν τα τραγούδια, σε ακουστική εκδοχή , με τον Λεμπέση και μια μικρή -λόγω του χώρου και της ιδιαιτερότητας της εκδήλωσης- ομάδα συνεργατών του, στο τραγούδι. Καθένα από αυτά συνοδευόταν από τους χαρακτηριστικούς προλόγους του λαϊκού τραγουδοποιού και τις αφιερώσεις του. Τα ηχεία που ήταν τοποθετημένα εντός και εκτός του καταστήματος, δημιούργησαν ξεχωριστό ενδιαφέρον στους φίλους του Λεμπέση αλλά και τους περαστικούς στην καρδιά της Αθήνας που έδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον, μαγνητισμένοι απ’ τις γλυκές πενιές, τις μελωδίες και τις ερμηνείες.
lebsn02.jpg
Σύσσωμη η οικογένεια του Ogdoo Music Group έδωσε το παρόν με προεξάρχοντα τον πρόεδρο Νίκο Ανανγνωστάκη, το μουσικό παραγωγό Ηλία Μπενέτο, το συγγραφέα Κώστα Μπαλαχούτη, καθώς και τους Παναγιώτη Σταθελάκη, Παναγιώτη Κακαρά, Κίκα Α. Ρόκα, Γιάννη Πηλιχό.

Διακρίναμε ακόμη, μεταξύ άλλων, τον εκδότη και άνθρωπο του τραγουδιού Πάρη Μήτσου, τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ηλία Βολιότη Καπετανάκη, το δημοσιογράφο και συγγραφέα Μάνο Τσιλιμίδη, τον Γρηγόρη Λαμπράκη, γιο του αγωνιστή της δημοκρατίας, τον Χρήστο Κουτσάφτη που κάλυψε την εκδήλωση για την τηλεόραση Έψιλον της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, τους ερμηνευτές Δημήτρη Μαστονικόλα και Τάσο Δάμκαλη, το μουσικό Γιάννη Φουστέρη.

Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Λεμπέσης, μετά τη χορταστική παράστασή του, κάλεσε τους φίλους που βρέθηκαν στο Reload να περάσουν «επιτόπου» για κέρασμα και απ’ το «Αρχοντικό του Σαράντη» όπου παρουσιάζει κανονικά κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι το πρόγραμμά του γνωρίζοντας μεγάλη ανταπόκριση.

Το Γιάννη Λεμπέση στο Reload συνόδευσαν οι μουσικοί:

Πορφύρης Κονάς, ακορντεόν
Βασίλης Μούζος, μπουζούκι
Θεοδόσης Συκιώτης, κιθάρα, τραγούδι
Νίκος Βερύκοκος, βιολί
lebsn03.jpg
Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα, Παναγιώτης Κακαράς

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!