Φαραντούρη, Ιωαννίδης, Μάλαμας & Χαρούλης στην παρουσίαση του δίσκου τους

(PHOTOS) Μαρία Φαραντούρη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σωκράτης Μάλαμας & Γιάννης Χαρούλης έδωσαν συνέντευξη τύπου με αφορμή τη νέα κυκλοφορία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πρόκειται για ένα διπλό cd, με τίτλο «Φύλαξα τ’ όνειρο», με γνωστά ή και λιγότερο γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Οι συντελεστές πραγματοποιήσαν συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Μαρτίου 2016, στο Studio Sierra, κατά την οποία παρουσιάστηκαν και τέσσερα από τα τραγούδια του δίσκου.

Στο πάνελ βρέθηκαν η Μαργαρίτα Μάτσα, εκ μέρους της Minos EMI και φυσικά οι Μαρία Φαραντούρη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σωκράτης Μάλαμας & Γιάννης Χαρούλης.

Η ιδέα για αυτή τη σύμπραξη τριών καλλιτεχνών, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Σωκράτη Μάλαμα και του Γιάννη Χαρούλη, ήταν της Μαρίας Φαραντούρη, με την αφορμή της συμπλήρωσης 90 χρόνων δημιουργικής ζωής του Μίκη Θεοδωράκη, όπως ανέφερε η Μαργαρίτα Μάτσα, προσθέτοντας: «Για το Μίκη Θεοδωράκη δε νομίζω ότι μπορώ να πω κάτι παραπάνω, καθώς ο ίδιος είναι η ιστορία της Ελλάδας και η μουσική του είναι συνυφασμένη με όλους τους αγώνες αυτού του τόπου. Το ίδιο και τα λόγια των στιχουργών τους οποίους μελοποίησε. Θα ήθελα να σταθώ στη Μαρία Φαραντούρη, η οποία εκτός από πρέσβειρα του Μίκη Θεοδωράκη σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης, έχει ένα ακατάσβεστο πάθος για το έργο του, αλλά και τον ίδιο το δημιουργό. Πέρα από το ταλέντο που όλοι γνωρίζουμε, η Μαρία Φαραντούρη ξεδιπλώνει κι ένα ακόμα χάρισμά της, αυτό της μουσικής παραγωγού. Μιας παραγωγού με γνώση, δημιουργικότητα και φαντασία. Άφησε τους τρεις τραγουδοποιούς να επιλέξουν μόνοι τους ποια τραγούδια θέλουν να «ξανακοιτάξουν» με τη δική τους ματιά και τα δικά τους μουσικά ερεθίσματα, έχοντας την απόλυτη συγκατάθεση του Μίκη Θεοδωράκη».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Μαρία Φαραντούρη. «Από την αρχή αγάπησα αυτή τη δουλειά που παρουσιάζουμε σήμερα, όπως την αγάπησε και ο Μίκης όταν την άκουσε κι ελπίζω να την αγαπήσει και το κοινό. Ήταν δική μου ιδέα και πρωτοβουλία να καλέσω τους τρεις καλλιτέχνες να τραγουδήσουν στα 90 χρόνια του Μίκη, ως ένα δώρο προς αυτόν», είπε μεταξύ άλλων.

Με τη σειρά τους, για τη συμμετοχή τους μίλησαν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας & ο Γιάννης Χαρούλης, τις δηλώσεις των οποίων θα παραθέσουμε ξεχωριστά. Ακολούθησε ακρόαση τεσσάρων κομματιών του δίσκου.

Σημειώνουμε πως η Μαρία Φαραντούρη κλείνει το άλμπουμ τραγουδώντας η ίδια τρία τραγούδια, συμπράττει με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο «Ματωμένο φεγγάρι», ενώ στο «Διότι δεν συνεμορφώθην» συμμετέχει στο τραγούδι και στο μπουζούκι ο Μανώλης Πάππος.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, εκτός από δημοσιογράφους, οι στιχουργοί των τραγουδιών του δίσκου, Μάνος Ελευθερίου, Κώστας Τριπολίτης, Κώστας Καρτελιάς & Διονύσης Καρατζάς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!