Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Παρουσίαση δίσκου «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(PHOTOS) «Ήταν καθοριστική η στιγμή που ήρθε αυτή η δουλειά, γιατί ήταν μόλις είχαν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια μη εμπιστοσύνης στον εαυτό μου».
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Παρουσίαση δίσκου «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ) Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/10/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Καλή Βανδώρου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην παρουσίαση του cd «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς- Τα τραγούδια της Μελίνας» που πραγματοποιήθηκε εχθές 29 Οκτωβρίου 2014 στο Public Συντάγματος. Τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Τσιτσάνη και άλλων μεγάλων συνθετών παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιούλιο στο Ηρώδειο σε μια παράσταση, όπου η δημοφιλής τραγουδίστρια και οι συνεργάτες της ερμήνευσαν κάποια από τα «διαμάντια» που τραγούδησε πρώτη η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Απόρροια αυτής της επιτυχημένης βραδιάς είναι αυτό το cd, για το οποίο η Ελεωνόρα τόνισε πως είναι πολύ υπερήφανη, αφού χρειάστηκε να δουλέψει πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, χαρακτήρισε τη μέχρι τώρα διαδρομή της στη μουσική «παράδοξη», αφού κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί, αλλά είναι κάτι που η ίδια επιδιώκει μια και της αρέσει να ρισκάρει.

Η Μαργαρίτα Μάτσα είπε ότι εξαρχής είχαν όλοι τρελό ενθουσιασμό με την ιδέα αυτής της παράστασης, ενώ ταυτόχρονα είχαν άγνοια κινδύνου, την οποία συνειδητοποίησαν στο τέλος της διαδρομής, ενώ τόνισε ότι η παράσταση της 10ης Ιουλίου ηχογραφήθηκε για αρχειακούς λόγους και όχι για να κυκλοφορήσει σε cd, αλλά άλλαξαν τα σχέδια όταν άκουσαν το ηχητικό αποτέλεσμα. Χαρακτήρισε την Ελεωνόρα «παλικάρι στα δύσκολα» και πρόσθεσε πως η ίδια η Μελίνα θα την καμάρωνε. Ο Πέτρος Ζούλιας είπε ότι η προσωπικότητα της Μελίνας δεν έχει τελειώσει κι έτσι το παλιό και το καινούριο και το χθες με το σήμερα έγιναν ένα, τονίζοντας ότι η Ελεωνόρα είχε ένα προσωπικό στοίχημα που το κάλυψε ολοκληρωτικά. Η Μπέτυ Βαλάση είπε ότι την Ελεωνόρα την ήξερε από τότε που εκείνη ήταν μικρό παιδί και ότι χάρηκε πάρα πολύ που συμμετείχε, αν και δεν είχε εξ αρχής τη διάθεση να το κάνει. Η Μανουέλλα Παυλίδου, μόνιμη συνεργάτης της Μερκούρη, δήλωσε ότι, όταν ρώτησαν τη Μελίνα πως θα ήθελε να ξαναγεννηθεί, εκείνη απάντησε πως θα ήθελε να είναι ένα ταλαντούχο κορίτσι, μια νέα ηθοποιός για να παίξει την Ηλέκτρα και πως είχε πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία με τα νιάτα. Τέλος ο Άρης Δαβαράκης δήλωσε μαγεμένος από αυτή την παράσταση σε όλα τα επίπεδα, χαρακτηρίζοντας τη Ζουγανέλη μεγάλη ερμηνεύτρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και μετά από απαίτηση του κοινού, θα επαναληφθεί η παράσταση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς – Τα τραγούδια της Μελίνας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Συντελεστές παράστασης 10ης Ιουλίου:
Μπέτυ Βαλάση
Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Κειμένων: Πέτρος Ζούλιας
Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής
Μουσική Διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης
Χορωδία Αποφοίτων Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων  GraduArti
Διεύθυνση χορωδίας: Χριστίνα Βαρσάμη Κούκνη
Ενορχήστρωση: Ευριπίδης Ζεμενίδης, Αντώνης Σουσάμογλου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Σκηνογραφική επιμέλεια: Γιάννης Αρβανίτης
Χορογραφίες: Φώτης Διαμαντόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Παπαμιχάλης
Επιμέλεια video: Νίκος Μπιτζένης
Ηχολήπτες: Νίκος Παππάς, Αργύρης Λιανός

Μουσικοί:
Ευριπίδης Ζεμενίδης κιθάρα
Νίκος Πασσαλίδης έγχορδα
Ντίνος Χατζηιοδράνου ακορντεόν
Γιάννης Κυριμκυρίδης πιάνο
Παρασκευάς Κίτσος μπάσο
Γιάννης Αγγελόπουλος τύμπανα
Χρήστος Καλκάνης κλαρινέτο
Βαγγέλης Παρασκευαΐδης βιμπράφωνο
Μαρίνος Τρανουδάκης κρουστά
Μαρίνα Μπιλντέα άρπα

Επιμέλεια παραγωγής: Κατερίνα Παπαδοπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: MINOS EMI

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!