Ελένη Βιτάλη & Γλυκερία - Δύο… επί Θήβας!

(VIDEO & PHOTOS) Οι δυο ερμηνεύτριες ξεσήκωσαν την πόλη της Βοιωτίας.
Ελένη Βιτάλη & Γλυκερία - Δύο… επί Θήβας! Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
29/08/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου το Θέατρο Μοσχοποδίου της Θήβας, στα πλαίσια των «Πινδάρειων 2017», υποδέχτηκε την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία, που πραγματοποίησαν μια πολύ όμορφη συναυλία, με χαρακτηριστικό της τη μεγάλη διάρκεια του κοινού προγράμματος των δύο, κάτι που η μακροχρόνια συνεργασία τους, αλλά και η αλληλεπίδρασή τους επί σκηνής, αποδεικνύει πως απολαμβάνουν τόσο, όσο και το κοινό τους.

Οι δύο κυρίες, μετά το ορχηστρικό που «προλόγισε» την έναρξη της συναυλίας, εμφανίστηκαν μαζί, τραγουδώντας για τον κόσμο που γέμισε το θέατρο τους στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου «Τα τραγούδια μια σταλιά, μα οι γλώσσες τους ροδάνια» (μελοποίηση Μίλτου Πασχαλίδη), για να ακολουθήσει ένα ξεχωριστό ντουέτο, το «Κάποιες φορές» του Στέφανου Κορκολή & της Εύης Δρούτσα, που πρωτοερμήνευσαν ο συνθέτης και ο Δημήτρης Μητροπάνος - ένα τραγούδι που σπάνια ακούγεται σε συναυλίες - και το «Αν υπάρχει λόγος» των Αδερφών Κατσιμίχα. Ο Βασίλης Προδρόμου έκλεισε το πρώτο, αυτό μέρος με τρία ακόμα τραγούδια, μεταξύ αυτών και το «Στον πρόποδα του κόσμου» των Dasho Kurti & Βάνας Μάη, από την πρώτη προσωπική δουλειά του, με τίτλο «Η ζωή ξεκινάει από τώρα».

Η συνέχεια ανήκε σε καθεμία από τις ερμηνεύτριες ξεχωριστά, με πρώτη τη Γλυκερία, που τραγούδησε ένα απάνθισμα της προσωπικής της δισκογραφίας, με έμφαση στα τραγούδια του τελευταίου της δίσκου «Ακολούθησα ένα αστέρι» και βεβαίως τραγούδια που αγάπησε.

Η Ελένη Βιτάλη ακολούθησε με κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά της τραγούδια, γραμμένα από την ίδια ή άλλους δημιουργούς, όπως τα «Ταχεία», «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Κιβωτός» κ.ά.

Απ’ το σημείο αυτό και μετά, Ελένη Βιτάλη & Γλυκερία βρίσκονταν συνεχώς μαζί στη σκηνή, τραγουδώντας πότε μαζί, πότε η μία και πότε η άλλη, διαχρονικές έντεχνες και λαϊκές επιτυχίες, αλλά και στιγμές από το παραδοσιακό ρεπερτόριο, όμορφα δεμένες μεταξύ τους. Ήταν στιγμές που το κοινό καθηλώθηκε από τις ερμηνείες των δυο γυναικών και άλλες που ο χορός ήταν αναπόφευκτος. Το φινάλε τις βρήκε να παρουσιάζουν τους μουσικούς τους, υπό τους ήχους του «Αχ Ελλάδα» του Μανώλη Ρασούλη & της Βάσως Αλλαγιάννη.

Τις ενορχηστρώσεις και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Στέλιος Φωτιάδης. Την Ελένη Βιτάλη & τη Γλυκερία συνόδευσε ο Βασίλης Προδρόμου και η πολυμελής, εξαιρετική τους ορχήστρα, που απαρτίζουν οι: Γιώργος Ρόκας & Θανάσης Βασιλάς στα μπουζούκια, Κωνσταντίνος Φωτιάδης & Βαγγέλης Κονταράτος στις κιθάρες, Μάνος Αχαλινωτόπουλος στα πνευστά, Ζήσης Σκλαβουνάκης στο βιολί, Dasho Kurti στο ακορντεόν, Δημήτρης Καπηλίδης & Κώστας Γκίτσης στο πιάνο, Άγγελος Κουσάκης στα κρουστά, Πέτρος Πελέλης στα τύμπανα και Πόλυς Πελέλης στο μπάσο. Στον ήχο ήταν ο Νίκος Ρούντος & ο Μιχάλης Αλεξάκης, ενώ στα φώτα ο Παναγιώτης Φερδινάλλης.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!