Ελένη Πέτα & Fide Köksal μαζί στη σκηνή!

(VIDEO & PHOTOS) Ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά σμίγει την Ελλάδα & την Τουρκία μέσω της μουσικής τους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η επί σκηνής συνάντηση της Ελένης Πέτα και της Fide Köksal σε έναν καινούριο χώρο, το Σφίγγα Music Theater, σίγουρα ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Γιατί, μπορεί οι δυο τραγουδίστριες να έχουν βρεθεί στο παρελθόν ξανά μαζί στο ίδιο πάλκο, όμως, τότε έγινε ως συμμετέχουσες σε αφιέρωμα μεγάλου συνθέτη.

Αυτή τη φορά, το Σάββατο που μας πέρασε και το επόμενο που ακολουθεί, η Ελένη Πέτα και η Fide Köksal, μαζί με τέσσερις εκπληκτικούς μουσικούς (Νάσος Σωπύλης - πιάνο πλήκτρα και υπεύθυνος ορχήστρας, Δημήτρης Στασινός - μπάσο, Μάριος Μούρμουρας - κιθάρα και Μιχάλης Καταχανάς - βιολί) ανεβαίνουν στη σκηνή με ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά σμίγει τις δυο γειτονικές χώρες και τη μουσική τους, δηλαδή την Ελλάδα με την Τουρκία.

Υπάρχουν πολλές κοινές στιγμές των δυο κοριτσιών, με καλύτερη το «Canção do Mar», που ήταν και το μοναδικό τραγούδι από κάποια άλλη πλευρά της γης.

Εννοείται ότι ακούστηκαν και τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία των κοριτσιών. Η Ελένη Πέτα θύμισε αρκετά παλιότερα κομμάτια της, όπως τα «Εγώ αυτό που ξέρω» και «Τι μου ‘χει λείψει», ενώ δεν παρέλειψε να ερμηνεύσει μοναδικά το ολοκαίνουριο «Δώρο», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Ogdoo Music Group και ήδη έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό.

Για μια ακόμα φορά, η Ελένη με την εμπειρία της και την εξαιρετική φωνή της χειροκροτήθηκε στον μέγιστο βαθμό από το κοινό που την ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. Η συμπαθέστατη Fide Köksal, μας θύμισε αγαπημένα ανατολίτικα τραγούδια, όπως το «Από ξένο τόπο», το οποίο παίχτηκε σε μια ιδιαίτερη και κομψή διασκευή. Επίσης, πολύ καλή ήταν η στιγμή που η μπριόζα Fide Köksal με την τρισχαριτωμένη κίνηση ερμήνευσε το «Αχ μωρέ Σμυρνάκι» από την τηλεοπτική σειρά «Ματωμένα χώματα» και το «Μπαχαρά» από την «Πολίτικη κουζίνα».

Η παράσταση της Ελένης Πέτα και της Fide Köksal έχει τον τίτλο «Ο κόσμος σε δυο φωνές» και θα παρουσιαστεί για μία ακόμα φορά, το Σάββατο 9 Απριλίου στο Σφίγγα Music Theater.

Συστήνεται.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!