Είδαμε τους Rolling Stones στο Arnhem

(VIDEO, PHOTOS & SETLIST) Είκοσι τραγούδια έπαιξαν χθες βράδυ. Ανάμεσά τους μερικά από τα σημαντικότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ροκ σκηνής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/10/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιώργος Μυζάλης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όταν είχαν έρθει στην Αθήνα, το 1998, σνόμπαρα ο αχρείος. «Έλα, μωρέ, τα γερόντια. Τι να μας πουν;» Κι έχασα, έτσι, μια από τις σημαντικότερες συναυλίες που έγιναν ποτέ στη χώρα μας. Για αυτό, αλλά και για να μπορώ να λέω πως τους είδα κάπου, κάπως, κάποτε, έσπευσα να κλείσω το εισιτήριό μου για την χθεσινοβραδυνή (15.10) εμφάνισή τους στο Arnhem της Ολλανδίας, από όπου και σας γράφω ετούτες τις γραμμές. Κι αν οι Rolling Stones (γιατί περί αυτών ο λόγος) ήταν γερόντια (σύμφωνα με το Γιώργο του 1998), τι είναι σήμερα εν έτει 2017; Θα σας πω ευθύς εξαρχής: χούφταλα. Χούφταλα, όμως, που το λέει ακόμα η καρδούλα τους. Ίσως όχι τα χέρια και τα δάχτυλά τους, αλλά η καρδούλα τους σίγουρα.

Είκοσι τραγούδια έπαιξαν χθες βράδυ. Ανάμεσά τους μερικά από τα σημαντικότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ροκ σκηνής. Κι αν εξαιρέσουμε τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη, που δημιούργησε μικρογκρίνιες, όλα κύλησαν εξαιρετικά. Φίσκα το Gelredome (κλειστό στάδιο) από ανθρώπους όλων των ηλικιών, με πλειοψηφία βέβαια τους παλαιοροκάδες. Μπύρες, χορός, στριμωξίδι (ευρωπαϊκό, αυτό το ευγενικό στην αρχή, το αγενές μετά τις 7-8 μπύρες) και πολύ τραγούδι. Σε ό,τι με αφορά το καταευχαριστήθηκα. Αν δεν είχα τρέξει και αγώνα το πρωί της ίδιας μέρας (καθένας με τα «προβλήματά» του) θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος, ακόμα πιο... χορευταράς. Ωστόσο, θα έχω να λέω ότι τραγούδησα μαζί τους μερικά από τα αγαπημένα μου τραγούδια: You can’t always get what you want, Sympathy for the devil, Jumping Jack Flash κ.α. Ήθελα και το Angie, αλλά ας μην είμαι πλεονέκτης. Δυο ώρες show, εξάλλου, με 75 χρόνια μέσο όρο ηλικίας, δεν είναι και λίγο. Επιπροσθέτως, δυο ώρες show, πως να χωρέσουν μια καριέρα 55 χρόνων;
rollingstones-gassian-8430.jpg
Κοιτούσα το Jagger και δεν τον πίστευα. Δεν μπορεί να είναι 74 ετών αυτός ο άνθρωπος, σκεφτόμουν. Η επιτομή του frontman. Μια κατηγορία μόνος του. Κίνηση σεμιναριακή, ενέργεια αστείρευτη, φωνή σταθερή, εμφάνιση γοητευτική, κορμοστασιά νεανική. Με τα χρόνια να «γράφουν» στα κορμιά και τα πρόσωπα των υπολοίπων Stones, ο Jagger πια είναι οι Stones. Αυτός, μόνος του. Δε λέω, θρυλικές μορφές και ο Keith Richards, και ο Ronnie Wood και ο Charlie Watts (που ως ο πιο μεγάλος είναι και ο πιο «κατεδαφισμένος»), αλλά αν ο «μπροστάρης» τους ήταν σαν κι εκείνους, δεν θα γέμιζαν ακόμα στάδια και αρένες.

Πάμε τώρα είκοσι χρόνια μπροστά.

- Θείε, τους Rolling Stones τους έχεις δει;
- Ναι αμέ. Στην Ολλανδία, μετά από μαραθώνιο, το 2017.
- Ήταν τόσο καλοί όσο λέγεται;
- Ήταν...

Playlist:


Sympathy for the devil
It’s only rock n roll
Tumbling dice
Just your fool
Ride ‘em on down
Dancing with mr. D
She is so cold
You can’t always get what you want
Paint it black
Honky Tonk Woman
Happy (KR)
Sleepin away (KR)
Miss you
Midnight rambler
Street fighting man
Start me up
Brown Sugar
Jumping Jack Flash

Encore:


Gimme Shelter
Satisfaction

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!