Δώρος Δημοσθένους στο Athens World Music Festival (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

Ένα γοητευτικό «ταξίδι στις μουσικές γειτονιές του κόσμου» είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χθες 19/07, στο πολύ όμορφα διαμορφωμένο προαύλιο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με την προικισμένη φωνή του Δώρου Δημοσθένους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Διεθνούς Μουσικής, που διοργανώνεται για πρώτη χρονιά φέτος με τη συμμετοχή 25 μουσικών σχημάτων, 30 σολιστών, άνω των 100 μουσικών καθώς και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

 

Ο Δώρος Δημοσθένους, με την πάντα ιδιαίτερα γοητευτική του σκηνική παρουσία, αλλά κυρίως με τις ερμηνευτικές του δυνατότητες, έδωσε άρωμα παράδοσης στην εκδήλωση, τραγουδώντας για μας παραδοσιακά τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κύπρου, αλλά όχι μόνο. Μαζί του επί σκηνής, ο σπουδαίος σολίστας του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας, ο Νίκος Αγγελόπουλος στο λαούτο, ο Βαγγέλης Πασχαλίδης στο σαντούρι, ο Αντρέας Τσεκούρας στο κοντραμπάσο & ο Αντρέας Νικολής στα κρουστά.

Ακούσαμε μεταξύ άλλων, «Γιασεμί μου», «Δροσούλα», «Λούλα μου Μαρούλα μου», «Σγουρέ βασιλικέ μου» - στην κυπριακή διάλεκτο - αλλά και αντιπροσωπευτικά δείγματα παραδοσιακών τραγουδιών της Μακεδονίας, της Δωδεκανήσου, της Θράκης, όπως το «Ξενιτεμένο μου πουλί» μελοποιημένο από το Χρήστο Λεοντή. Περάσαμε από Ισπανία, με μια ισπανική μελωδία τραγουδισμένη σε ελληνικό στίχο, αλλά κι από Λίβανο και πάλι πίσω στη Κύπρο μ’ ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κομμάτι, την «Τριανταφυλλένη» σε ποίηση 16ου αιώνα. Το φινάλε μας βρήκε «Πέρα στους πέρα κάμπους» και η συναυλία έληξε αφήνοντας μας πολύ όμορφες εντυπώσεις, τόσο από τον Δώρο Δημοσθένους και την ορχήστρα του, όσο κι από το χώρο της εκδήλωσης.

Να σημειωθεί, ότι της συναυλίας του Δώρου Δημοσθένους, είχε προηγηθεί συναυλία της εκπληκτικής Κικής Τουμπανάκη με Μεσογειακές Μελωδίες και ακολούθησε πρόγραμμα με τραγούδια απ’ τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη με τους Χρήστο Τσιαμούλη, Κυριάκο Γκουβέντα & Πάνο Δημητρακόπουλο και αργότερα τραγούδια και μουσικές από Ανατολική Μεσόγειο & Βαλκάνια με τους Τακίμ.

 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!