Δημήτρης Μπάσης & Δήμητρα Σταθοπούλου - Ψυχαγωγία & διασκέδαση

(VIDEO & PHOTOS) Δημήτρης Μπάσης & Δήμητρα Σταθοπούλου ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους στη Σφίγγα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/03/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Μετά από αρκετό καιρό μακριά από τις μουσικές σκηνές της Αθήνας, ο Δημήτρης Μπάσης πραγματοποίησε τρεις εμφανίσεις στη Σφίγγα. Μας είχε λείψει και ήμασταν εκεί για το φινάλε του, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017. Μαζί του ήταν η Δήμητρα Σταθοπούλου, μια σχετικά νέα ερμηνεύτρια, που όμως ήδη προσμετρά στο ενεργητικό της αρκετές σημαντικές συνεργασίες, με τελευταία αυτή με το Δημήτρη Μπάση, η οποία, όμως, πηγαίνει ήδη αρκετό καιρό πίσω.

Ο Δημήτρης Μπάσης σαφώς και δε χρειάζεται συστάσεις, είναι γνωστός τόσο για τις τραγουδιστικές ικανότητές του, όσο και για την καλλιτεχνική του συνέπεια προς το καλό, λαϊκό & έντεχνο τραγούδι, εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Η Δήμητρα Σταθοπούλου, ταιριάζοντας απόλυτα στο ύφος και το στιλ του, στέκεται επάξια δίπλα του και κερδίζει την προσοχή όσων δεν είχε τύχει να την ακούσουν στο παρελθόν.

Στο συνολικής διάρκειας περίπου τρεισήμισι ωρών πρόγραμμά τους, που ήταν τόσο ψυχαγωγικό, όσο και διασκεδαστικό, ο Δημήτρης Μπάσης & η Δήμητρα Σταθοπούλου παρουσίασαν κάποια από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια Ελλήνων δημιουργών, όπως Σταύρου Κουγιουμτζή, Χρήστου Νικολόπουλου, Μίμη Πλέσσα κ.ά., αλλά και σύγχρονων τραγουδοποιών, όπως Μίλτου Πασχαλίδη, Δημήτρη Ζερβουδάκη κ.ά., ενώ φυσικά δεν έλειψαν στιγμές από τα προσωπικά τους ρεπερτόρια, με ξεχωριστή στιγμή το «κοινό» τους τραγούδι στη δισκογραφία, «Μαλώνω την καρδιά», που υπογράφουν ο Ανδρέας Κατσιγιάννης & ο Νίκος Αναγνωστάκης, ο οποίος ήταν παρών στη βραδιά.

Η κατάμεστη «Σφίγγα» πλημμύρισε από τη φωνή του Δημήτρη Μπάση και τους «Ψίθυρους Καρδιάς», τη «Ζωή», τα «Χαμοπούλια», το «Σπασμένο καράβι», το «Και τώρα μένω μόνος μου», το «Και γεια χαρά», το «Γεια σου λοιπόν», «Ήλιε μου σε παρακαλώ», «Παραπονεμένα λόγια», «Φεύγοντας», «Τα δάχτυλα» και πολλά άλλα, καθώς κι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια που σφράγισε με την ερμηνεία του ο Δημήτρης Μητροπάνος, τον οποίο ο Δημήτρης Μπάσης δεν παραλείπει να τιμά με κάθε ευκαιρία, ως φίλο & συνεργάτη.

Η Δήμητρα Σταθοπούλου μας χάρισε την «Ανάσα» της, αλλά κι εξαιρετικές ερμηνείες σε τραγούδια όπως «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Χίλιες βραδιές», «Ίχνος», «Μέλισσες», «Τα ανείπωτα» κ.α. Τραγούδησε επίσης ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης, δίνοντας κρητικό ηχόχρωμα στη βραδιά με τη «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου», «Ήτανε μια φορά», αλλά και «Σου μιλώ και κοκκινίζεις».

Ο Δημήτρης Μπάσης μας ενημέρωσε πως η επόμενη δισκογραφική του εργασία πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της κι έδωσε ένα μικρό δείγμα της με το τραγούδι «Τι τα θέλεις» (Ανδρέα Κατσιγιάννη & Νίκου Αναγνωστάκη), που ήδη έχει ακουστεί αρκετά στα ραδιόφωνα.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Μανώλης Ανδρουλιδάκης κιθάρα & διεύθυνση ορχήστρας, Γιάννης Σινάνης μπουζούκι, Τάσος Αθανασιάς ακορντεόν, Μίμης Ντούτσουλης μπάσο & Γιάννης Τσουμπρής τύμπανα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!