Νταλάρας, Ζουγανέλη & Παλαμίδας στη σκηνή για χατίρι της Ηρώς Σαΐα!

(PHOTOS) Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη από τις τρεις εμφανίσεις της Ηρώς Σαΐα στη σκηνή της Σφίγγας.
Νταλάρας, Ζουγανέλη & Παλαμίδας στη σκηνή για χατίρι της Ηρώς Σαΐα! Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Σάββατο 6 Μαΐου η ερμηνεύτρια που επέστρεψε στα καλλιτεχνικά της καθήκοντα έξι μήνες μετά τη γέννηση των παιδιών της, μαζί με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο, τον Παντελή Ντζιάλα και τον Χριστόφορο Καραλή στις κιθάρες, παρουσίασαν ένα αμιγώς ιδιαίτερο πρόγραμμα, στο οποίο χώρεσαν όλα σχεδόν τα μουσικά είδη. Guest μουσικός στο ακορντεόν ήταν ο Βασίλης Δρογκάρης.

Η βραδιά ξεκίνησε ατμοσφαιρικά, με τραγούδια που, όσοι ακολουθούν την Ηρώ Σαΐα όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της, σίγουρα τα θυμούνται από προηγούμενες εμφανίσεις της. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η «Ξαρχακιάδα» -όπως είπε η ίδια-, η οποία περιείχε κομμάτια του Σταύρου Ξαρχάκου, διασκευασμένα από τον Νεοκλή Νεοφυτίδη ειδικά για τη φωνή της Ηρώς. Τα «Χόρεψαν τ’ άσπρα πουλιά» (που ακούστηκε για πρώτη φορά), «Δεν έχει αρχή» και «Για χατίρι σου» ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για το κοινό που στήριξε αυτές τις διασκευές με το χειροκρότημά του. Πολύ γλυκιά στιγμή ήταν όταν ανέβηκε στη σκηνή ο Γιάννης Παλαμίδας για να ερμηνεύσει το «Τι να θυμηθώ» μαζί με την Ηρώ.

Λίγο αργότερα, ο «Δερβίσης» του Κραουνάκη συνάντησε το «Φίλα με» του Νεοφυτίδη για να κλείσει το πρώτο μέρος του προγράμματος με ένα κομμάτι έκπληξη που δεν θα αναφερθεί εδώ για ευνόητους λόγους… Το ίδιο ισχύει και για το προγραμματισμένο τραγούδι του ανκόρ.

Μετά το διάλειμμα, η μία έκπληξη διαδέχονταν την άλλη. Εκτός του γεγονότος ότι ακούστηκαν τραγούδια που δεν ακούγονται συνήθως σε ζωντανές εμφανίσεις (π.χ. «Νυν και Αεί» και «Δεν με πονάς, δεν μ’ αγαπάς»), οι παραβρισκόμενοι είχαν την τύχη να απολαύσουν υπέροχες μελωδικές στιγμές με την Ελεονώρα Ζουγανέλη -που βρισκόταν στο κοινό και που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησης της Ηρώς-, αλλά και με τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος με το γνωστό του χιούμορ, δεν δίστασε να «λογομαχήσει» με τον -καθισμένο στη θέση του- Σταύρο Ξαρχάκο, κάνοντας συνεχώς αστεία. Η Ελεονώρα και η Ηρώ καταχειροκροτήθηκαν στο «Καίγομαι», το οποίο αποδόθηκε από τις δυο ερμηνεύτριες και τους μουσικούς με μία ροκ διάθεση, που έκανε πιο έντονη τη διαχρονικότητα του τραγουδιού. Ο δε Γιώργος Νταλάρας συνόδευσε εξαιρετικά την Ηρώ Σαΐα στο τραγούδι «Νυχτερίδες κι αράχνες», το οποίο ζήτησαν κάποιοι από τους θαμώνες λίγο πριν κλείσει η βραδιά, ενώ το «Μακριά μου να φύγεις» έγινε ένα θαυμάσιο ντουέτο ανάμεσα στους δυο καλλιτέχνες. Όμως, από τις πιο συγκινητικές και ταυτόχρονα αναπάντεχες στιγμές, ήταν εκείνη που ο Σταύρος Ξαρχάκος πλησίασε τη σκηνή για να πάρει το μικρόφωνο από την έκπληκτη Ηρώ Σαΐα και να τραγουδήσει το δεύτερο κουπλέ του «Μπαρμπαγιαννακάκη», με το κοινό να τον αποθεώνει κυριολεκτικά και την τραγουδίστρια να τον συνοδεύει στα φωνητικά.

Η Ηρώ Σαΐα είναι μια ερμηνεύτρια που -όπως αποδεικνύεται- υποστηρίζει πάρα πολύ καλά τραγούδια από ένα ευρύ μουσικό φάσμα. Η πρώτη εμφάνισή της στη «Σφίγγα» ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, τόσο στο θέμα της επιλογής των τραγουδιών, όσο και στην ερμηνευτική και σκηνική της παρουσία.

Για τα δύο επόμενα Σάββατα θα βρίσκεται σε αυτόν τον πολύ όμορφο μουσικό χώρο, για να συγκινήσει και να ξεσηκώσει όλους όσοι θέλουν να βρεθούν εκεί.

Οι φωτογραφίες είναι της Ευαγγελίας Θωμάκου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!