Βικτωρία Ταγκούλη, Χρίστος Θεοδώρου στον Πυρήνα

Για μια βόλτα αλλιώτικη μας κάλεσαν η ερμηνεύτρια και ο συνθέτης στις παραστάσεις τους στη Μουσική Σκηνή Πυρήνας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μία βόλτα στο φως που πέρασε από ποίκιλα λαγούμια σκότους για να οδηγήσει στη λύτρωση μέσα από τραγούδια αγαπημένα δικά τους και δικά μας.

Έχοντας τρεις εξαιρετικούς σολίστες μουσικούς μαζί τους, μας σέρβιραν ένα «δείπνο» διαφορετικό από ό, τι έχουμε συνηθίσει στην αθηναϊκή, άτυπα, έντεχνη νύχτα. Πλέον, οι νεότεροι καλλιτέχνες διαφοροποιούνται όσον αφορά τον ήχο και «πειράζουν» τα τραγούδια ώστε να μη μυρίζει «σάπια εντεχνίλα» το πρόγραμμα. Αυτή είναι και η επιτυχία τους, καθώς σπάνε τα φράγματα και καίνε τις όποιες ταμπέλες, δίνοντας εξέχουσα σημασία στην επιλογή τραγουδιών από την ελληνική και ξένη σκηνή, που ίσως δε θα φανταζόμασταν να ακούσουμε μαζί δεμένα, πετυχαίνοντας να έχει ροή, συναίσθημα, ένταση και ηλεκτρισμό το αποτέλεσμα.

Για δύο Σάββατα ακόμη, θα έχουμε την ευκαιρία να αφεθούμε στις θεατρικές μουσικές του Χρίστου Θεοδώρου, τη γλυκόπικρη σαγήνη των ερωτικών ιστοριών που μας διηγείται η Βικτωρία Ταγκούλη, στον ηλεκτρισμό της καταπληκτικής κιθάρας του Κώστα Νικολόπουλου, στα καίρια γεμίσματα του Νίκου Παγώνη στα τύμπανα, στους ψυχεδελικούς αυτοσχεδιασμούς του Πέτρου Κρεμυζάκη στο μπάσο, στις ρεμπέτικες πινελιές και στην παράδοση που πάντα εμποτίζει τη μουσική.

Η Βικτωρία Ταγκούλη εκμεταλλευόμενη την κλασσική της παιδεία στο τραγούδι και τη θεατρική θητεία της έχει βρει την ταυτότητά της πλέον και με άνεση αλλάζει ρόλους ανάλογα τα τραγούδια. Είναι εξαιρετική στο «Crack of Doom» των Tiger Lillies και συγκλονίζει στο medley «Whole lotta love» και «Μέτρησα», σε γλυκαίνει χωρίς μελούρες στο «Hymne d’ amour» και σε «τσακίζει» με τη δωρικότητά της στο «Άνοιξε» και «ο Μπάρμπας μου ο Παναγής». Ο Χρίστος Θεοδώρου, μαέστρος και ερμηνευτικό ταίρι της μας δείχνει πώς ένας Έλληνας μουσικός μπορεί να πλησιάζει την εκφραστική σκοτεινιά του Nick Cave. Ο μουσικός διάλογος πιάνου και ηλεκτρικής κιθάρας χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Όταν, εντέλει, ο Νίκος Ζούδιαρης συναντά την Beth Gibbons, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τον Nick Cave και τους Nouvelle Vague, οι Led Zeppelin το Μάνο Χατζιδάκι, ο Γιάννης Παπαϊωάννου τον Αττίκ, ο Leonard Cohen την Alanis Morissette, η Edith Piaf τους White Stripes και όλοι αυτοί τον Χρίστο Θεοδώρου, με ατμόσφαιρα ταινίας του Γάλλου σκηνοθέτη Francois Ozon, τότε απλά πρέπει να πάτε.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!