Βασίλης Λέκκας & Παναγιώτης Στεργίου στο Ρυθμό (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Με τον τίτλο «Όρθιοι», που παραπέμπει στην εγρήγορση μέσω της τέχνης και της στάσης ζωής γενικότερα, αλλά και στη δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε το 2004,
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
31/03/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
η παράσταση του Βασίλη Λέκκα, που έμπρακτα στηρίζει κάθε εκδήλωση κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε στη σκηνή του Ρυθμού, το βράδυ της Παρασκευής 28 Μαρτίου 2014.
 
Καλεσμένοι – έκπληξη, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Παναγιώτης Στεργίου και ο νεαρός τραγουδιστής Θωμάς Στεργίου. Το πρόγραμμα που άνοιξε ο Τάσος Ζαφειρίου με τραγούδια από δικό του, προσωπικό δίσκο, ήταν γεμάτο αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, που ο Βασίλης Λέκκας ευτύχησε να ερμηνεύσει σε πρώτες εκτελέσεις και άλλες από τις εξίσου σημαντικές συνεργασίες του με τους Γιάννη Σπάθα και Γιώργο Τρανταλίδη. Ακούστηκαν επίσης, ακυκλοφόρητα τραγούδια, όπως το «Κλειστό, λόγω αγάπης» ή αλλιώς «Ακριβή» σε μουσική Βάσως Αλλαγιάννη & στίχους Μαρίας Παπαδάκη, που θα συμπεριληφθούν στην επόμενη δισκογραφική κατάθεση του Λέκκα, καθώς και μελοποιημένα έργα σπουδαίων ποιητών και στιχουργών. 

Το δεύτερο πρόγραμμα ξεκίνησε σε λαϊκότερους ρυθμούς, με τον Παναγιώτη Στεργίου να «ζωγραφίζει» και το Βασίλη Λέκκα να δίνει το προσωπικό του χρώμα σε τραγούδια, όπως τα «Της ξενιτιάς», «Γυάλινος κόσμος» κ.α. Στη συνέχεια ο ερμηνευτής κάλεσε επί σκηνής το Θωμά Στεργίου, έναν πολύ καλό, λαϊκό τραγουδιστή που καταχειροκροτήθηκε για τη «Δραπετσώνα», το «Παράπονο» κ.α. και ο ίδιος συνέχισε με αγαπημένα Χατζιδακικά, όπως «Κεμάλ», «Μπαλάντα των αισθήσεων» κ.α. για να κλείσει με μια εντυπωσιακή διασκευή του «Σαράντα παλικάρια» με ηλεκτρικές κιθάρες!

Ο Βασίλης Λέκκας, με περίπου 34 χρόνια συνεπούς & συνεχούς παρουσίας στο χώρο, έχει τη μοναδική ικανότητα να καθηλώνει και να συναρπάζει το ακροατήριό του, με το λυρισμό της ερμηνείας του και τη θεατρικότητα που εκπορεύεται από τη σκηνική του παρουσία. Αν σου αρέσει, σου αρέσει πολύ. Και φαίνεται πως έτσι συνέβη και το βράδυ αυτό, που ο κόσμος τον ξανακάλεσε στη σκηνή, για άλλα δύο, ακόμη τραγούδια. 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στους μουσικούς Σπήλιο Ζευκιλή στην κιθάρα, Τάσο Ζαφειρίου στην κιθάρα και το μπουζούκι & Νίκο Σπάθα στην κιθάρα, που έπαιξαν εξαιρετικά και μας χάρισαν ιδιαίτερα σόλο. 

Ο Βασίλης Λέκκας θα ταξιδέψει στην Αμερική, όπου στις 3 Μαΐου 2014 θα πραγματοποιήσει παρέα με το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Γιώτα Νέγκα και την Άννα Λινάρδου, ένα αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, καλεσμένος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, ενώ στις 20 Ιουνίου θα βρίσκεται στο Βαρέζε της Ιταλίας, για ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.

 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!