Μπάμπης Στόκας & Μίλτος Πασχαλίδης στο Άλσος Βεΐκου

(VIDEO & PHOTOS) Με μία μαραθώνια σε διάρκεια συναυλία έκλεισε τη φετινή του καλοκαιρινή περιοδεία ο Μπάμπης Στόκας.
Μπάμπης Στόκας & Μίλτος Πασχαλίδης στο Άλσος Βεΐκου Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πιο συγκεκριμένα, για δύο ώρες και σαράντα πέντε λεπτά ο τραγουδοποιός, με τη βοήθεια του Μίλτου Πασχαλίδη που βρέθηκε εκεί ως καλεσμένος, τραγούδησε τόσο κάποια από τα πιο επιτυχημένα κομμάτια του ιστορικού συγκροτήματος των Πυξ Λαξ, όσο και κάποια από την προσωπική του δισκογραφία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 9.30 ακριβώς με τη νεαρή τραγουδίστρια Φρόσω Στυλιανού, η οποία κατά τη διάρκεια της συναυλίας είπε τραγούδια του έντεχνου ρεπερτορίου, σαν τα «Με τα μάτια κλειστά» και «Η μοναξιά του σχοινοβάτη». Λίγο αργότερα, ανέβηκε στη σκηνή ο Μπάμπης Στόκας με τραγούδια δικά του ή φίλων του, όπως τα «Υπνόσακος», «Senior», «Τι είν’ αυτό που μας ενώνει», «Να με θυμηθείς» και «Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά». Κάπου εκεί, ο τιμώμενος καλλιτέχνης κάλεσε στη σκηνή τον Μίλτο Πασχαλίδη, λέγοντας ότι γνωρίστηκαν πριν από είκοσι χρόνια στο Ηράκλειο, όπου σπούδαζε η αδελφή του Μπάμπη. Το Μίλτο συνόδευσε στην ηλεκτρική κιθάρα ο Δημήτρης Σινογιάννης. Τα «Πούλα με», «Εκεί στο νότο», «Κακές συνήθειες» ξεσήκωσαν το κατάμεστο από κόσμο θέατρο.

Μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ακούστηκαν δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια του Άλκη Αλκαίου, τα «Δεν είναι άνοιξη εδώ» και «Της φωτιάς», μάλιστα, το τελευταίο επρόκειτο να ερμηνεύσει ο Δημήτρης Μητροπάνος. Στο χώρο βρέθηκε και ο συνθέτης Ηλίας Μακρίδης, ο οποίος προσκλήθηκε επί σκηνής κι έπαιξε στο πιάνο τα τρία τραγούδια που έχει γράψει για το Μπάμπη, ανάμεσα στα οποία είναι και το «Βγες στο μπαλκόνι να δεις».

Από εκείνο το σημείο και μετά, η βραδιά συνεχίστηκε καθαρά για όλους εκείνους που γνωρίζουν και παρακολουθούν επισταμένως την πορεία του Μπάμπη Στόκα, αφού τα περισσότερα από τα κομμάτια που ακούστηκαν ανήκαν στην κατηγορία των «ψαγμένων» τραγουδιών, που δεν παίζονται εύκολα σε συναυλίες. Κι αυτό ήταν θετικό, γιατί σίγουρα ευχαριστήθηκαν όλοι εκείνοι που τον ακολουθούν αυτά τα χρόνια, ειδικά επειδή δεν αρνήθηκε να εκτελέσει και τις παραγγελίες τους, τραγουδώντας σχεδόν ότι του ζητήθηκε, όπως τα «Αντέχω» και την «Αρτίστα». Το φινάλε, γύρω στη 01.30, έγινε με γνωστές επιτυχίες.

Το δικό τους «λιθαράκι» στην επιτυχία της βραδιάς έβαλαν οι: Δημήτρης Μπέλλος στο πιάνο, Χάρης Χαραλάμπους στο μπάσο, Στέφανος Λογοθέτης στα τύμπανα & Δημήτρης Καρασούλος στις κιθάρες, όπως και οι τεχνικοί ήχου & φωτισμού.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στο Γαλάτσι, παρακολούθησαν μια γεμάτη συναυλία από γνωστά, άγνωστα, αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια ενός καλλιτέχνη που υπήρξε βασικό μέλος του ιστορικού συγκροτήματος των Πυξ Λαξ και που συνεχίζει ακόμα και στη σόλο καριέρα του να υπηρετεί το συγκεκριμένο μουσικό είδος, με την ίδια ενέργεια και το ίδιο πάθος, παρόλη την πάροδο των χρόνων. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν έπεφτε καρφίτσα στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου.

Video & φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!