Από… έρωτα στη Σφίγγα

(PHOTOS) Μια βραδιά γεμάτη έρωτα κι εκπλήξεις!
Από… έρωτα στη Σφίγγα Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αλήθεια, πόσες μορφές έρωτα υπάρχουν στην ανθρώπινη ζωή; Πού να κρύβεται, άραγε, ο έρωτας στην Ελλάδα του 2019; Πώς ερωτεύονται οι σύγχρονοι άνθρωποι; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντήθηκαν στην μουσικοθεατρική παράσταση «Από… έρωτα» που παρουσιάστηκε στη Σφίγγα τέσσερις φορές, με την τελευταία να γίνεται ως παράταση τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στην οποία ήμασταν εκεί και περιγράφουμε όλα αυτά που ζήσαμε.

Μία εξάδα από νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες (Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Gary Salomon, Όλγα Σκιαδαρέση, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Βασίλης Ψυλλάς και Νίκη Γιαννούτσου) βρέθηκαν στη σκηνή για να μυήσουν το κοινό στο ομορφότερο συναίσθημα του κόσμου, τον έρωτα. Με ευφάνταστα κείμενα που προέκυψαν από γράμματα, post-it, σημειώματα και μηνύματα, όλοι χαμογέλασαν, συγκινήθηκαν και ταξίδεψαν σε όμορφες αναμνήσεις, αλλά και όνειρα για το μέλλον.
IMG 4181
Στο τραγουδιστικό μέρος ακούστηκαν υπέροχα και αγαπημένα τραγούδια, όπως τα «Να με προσέχεις», «Πάρε με μαζί σου, δεν θα πω σ’ αγαπώ» (από τον «Ηρακλή» της Disney), «Κάπου κάποιο χειμώνα» (Από την «Αναστασία»), «Ας ερχόσουν για λίγο», «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» και «Σερενάτα». Παρών ήταν και ο μοναδικός Γιάννης Παλαμίδας, ο οποίος ερμήνευσε το «Τυχερό αστέρι» και το «Η σωτηρία της ψυχής». Λίγο πριν το τέλος, οι έξι πρωταγωνιστές τραγούδησαν μαζί με το κοινό τα «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» και «Σ’ αγαπώ».

Μία πολύ όμορφη στιγμή ήταν όταν ο Κωνσταντίνος Τσονόπουλος ανέβασε στη σκηνή έναν θεατή για να του δώσει ένα τριαντάφυλλο επειδή έδωσε την καλύτερη απάντηση στην ερώτηση «Πού κρύβεται ο έρωτας» κι εκείνος απάντησε στο όνομα της κοπέλας του, η οποία με τη σειρά της βρέθηκε δίπλα του. Τότε, εκείνος, μπροστά σε όλους, μαζί με το τριαντάφυλλο, έβγαλε από την τσέπη του ένα δαχτυλίδι, κάνοντάς της πρόταση γάμου… Η κοπέλα δέχτηκε και όλος ο κόσμος καταχειροκρότησε το γεγονός αυτό.
IMG 4188
Όλη η ροή του προγράμματος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φρέσκια, πρωτότυπη και έξυπνη και μάλιστα, για ένα θέμα που, ενώ είναι πολύ σημαντικό, δεν προβάλλεται συχνά σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις, τουλάχιστον στην εξ ολοκλήρου μορφή του. Ο σκηνοθέτης Ευθύμης Χρήστου και ο Κωνσταντίνος Τσονόπουλος που μοιράστηκαν την ιδέα, μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές, έφτιαξαν κάτι πολύ καλό που σίγουρα, θα επαναληφθεί στο μέλλον.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φραγκίσκος & Σταύρος Χαμπάκης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!