Αλέξανδρος Αντωνίου: «Κόλπο Γκρόσο» live στο κατάμεστο ZOO

Το «Κόλπο Γκρόσο» άρχισε και επίσημα το ταξίδι του προς το κοινό.

Το βράδυ της Παρασκευής είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο κατάμεστο “Τhe ZOO” στο Χαλάνδρι, όπου ο εξαιρετικός τραγουδοποιός Αλέξανδρος Αντωνίου παρουσίασε ζωντανά τον τρίτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Κόλπο Γκρόσο» ο οποίος κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.


O Αλέξανδρος Αντωνίου είναι ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης που συνδυάζει το χάρισμα της δημιουργίας με τον ευθύ και αληθινό του χαρακτήρα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Το έργο του έρχεται σε απόλυτη αρμονία με αυτό που πρεσβεύει σαν άνθρωπος. Εκφράζει σιγουριά για την όμορφη αλλά δύσκολη διαδρομή που έχει επιλέξει ως μοναδική διέξοδο για να εκφράσει την προσωπική του οπτική για τη ζωή.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τα θερμά λόγια της καλής φίλης του Αλέξανδρου, Σάννυς Μπαλτζή, η οποία επισήμανε την αξία των τραγουδιών του «Κόλπο Γκρόσο», αλλά και το ταλέντο του δημιουργού τους. Η Σάννυ μάλιστα κάλεσε στη σκηνή τον Αλέξανδρο και του πήρε μια «μίνι» συνέντευξη.

Στην ερώτηση γιατί γράφει τραγούδια εκείνος απάντησε χωρίς δισταγμό: «γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς».

Ακολούθησε η δημοσιογράφος (του πολιτικού ρεπορτάζ) Γεωργία Σκιτζή η οποία αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξανδρος Αντωνίου καταφέρνει να τοποθετήσει τα τραγούδια του μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο και εντέλει να εκφράσει την εποχή του, γεγονός που αποτελεί ζητούμενο για κάθε ολοκληρωμένο καλλιτέχνη.

Έπειτα το λόγο είχε η μουσική. Το πρόγραμμα χωρίστηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο παρουσιάστηκαν όλα τα τραγούδια του νέου δίσκου με τίτλο «Κόλπο Γκρόσο» και στο δεύτερο δημιουργικές διασκευές αγαπημένων εμβληματικών τραγουδιών του ελληνικού ρεπερτορίου. Ο Αλέξανδρος Αντωνίου με τη ερμηνευτική του δύναμη και με την συνδρομή των εξαιρετικών μουσικών που τον πλαισίωσαν ανέδειξε όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν το δημιουργικό του χάρισμα.

Αξιοσημείωτη ήταν η θερμή ανταπόκριση του κοινού που αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα της επιτυχίας της παρουσίασης του «Κόλπο Γκρόσο».

Ο Ψαραντώνης και ο Μίλτος Πασχαλίδης που συμμετέχουν σε δύο τραγούδια του δίσκου («Οι ψυχές ρεμβάζουνε ακόμα» και «Ότι πωλείται δεν πουλιέτα») παρόλο που λόγω των υποχρεώσεών τους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στο «ΖΟΟ» συνόδευσαν με τις ευχές τους τη γιορτή του Αλέξανδρου.

Φύγαμε μετά από το δίωρο και πλέον πρόγραμμα με μια αίσθηση πληρότητας που συνοδεύτηκε από την πεποίθηση ότι ο Αλέξανδρος Αντωνίου θα συνεχίσει να υπηρετεί επιτυχημένα το δημιουργικό του όνειρο και να το μοιράζεται με τους ανθρώπους που το συμμερίζονται.

Οι εξαιρετικοί μουσικοί που συνόδευσαν τον Αλέξανδρο Αντωνίου είναι:

Τύμπανα: Γιώργος Μπαρμπέρης
Μπάσο: Αγησίλαος Σαμαράκης
Πλήκτρα: Πέτρος Χατζηγεωργίου
Ηλεκτρική κιθάρα:Σπύρος Νεόφυτος

Στο τραγούδι «Κάνε με»: Μπουζούκι: Νίκος Ταγκούλης

Στο τραγούδι «Ό,τι Πωλείται δεν πουλιέται»: Ηλεκτρική κιθάρα: Γιώργος Αντωνίου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καπάνταης

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates