Ακούσαμε Φίλιππο Νικολάου & Κωνσταντίνα στο Baraonda

(VIDEO & PHOTOS) Οι δυο καλλιτέχνες και η πολυμελής παρέα τους ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους στο Baraonda.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/03/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Φίλιππος Νικολάου & Κωνσταντίνα έχουν ξεκινήσει τις κοινές εμφανίσεις τους στο Baraonda, μαζί με τους Βαγγέλη Δούβαλη, Ασπασία Θεοφίλου, Φιλοθέη Μωρίκη, Γιάννη Μωραΐτη, Ιρένε Τροστ, Σάσα Παπαλάμπρου & Μαρία Λάρο.

Ήμασταν εκεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου κι απολαύσαμε ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζει η ποικιλία και οι συχνές εναλλαγές των φωνών επί σκηνής. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα πρόγραμμα στην κυριολεξία για κάθε γούστο, αφού καλύπτει σχεδόν όλα τα είδη του ελληνικού ρεπερτορίου, χωρίς να λείπουν και στιγμές από το ξένο, σε ένα ξεχωριστό χώρο, με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Ο Φίλιππος Νικολάου, με την ευγένεια ενός καλλιτέχνη - τζέντλεμαν που έρχεται από άλλες εποχές, θεατρικότητα τόσο στην κίνηση, όσο και στην επικοινωνία του με το κοινό και θετική διάθεση, ξεκίνησε το μέρος του με το «Άδειο μου πακέτο» (Αλέξη Παπαδημητρίου - Μ. Μωραΐτη), το εμβληματικό ζεϊμπέκικο που αναμφίβολα έγινε το «σήμα κατατεθέν» του και συνέχισε με τραγούδια όπως «Όταν», «Φύλλα φθινοπωρινά», «Μου χρωστάς», «Μια καρδιά», «Μεγιέ μελέ», κομμάτια που έγραψε για άλλους, όπως τα «Όσο έχω φωνή» & «Δώδεκα» που γνωρίσαμε με τη φωνή της Άννας Βίσση κι αγαπημένα του λαϊκά, ενώ δεν παρέλειψε να μας χαρίσει κι ένα στιγμιότυπο… rap!

Η Κωνσταντίνα, πάντα εντυπωσιακή κι επικοινωνιακή, ερμήνευσε τις γνωστές επιτυχίες της όπως «Σημάδι», «Θάλασσες», «Άγγελε μου και φονιά», «Στον επόμενο τόνο», «Δηλητήριο», «Μια Ελλάδα Φως», μεταξύ άλλων τραγουδιών που αγάπησε από το «έντεχνο» και λαϊκό ρεπερτόριο και φυσικά, δεδομένης της καταγωγής της, κάποια κυπριακά τραγούδια, όπως «Τηλλυρκώτισσα» & «Ριάλια», αλλά κι ένα καινούριο τραγούδι του Γιώργου Μουκίδη, μέσα από το διπλό cd της, που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Η δική μας η αγάπη - Live στο Κατράκειο Θέατρο».

Ο Φίλιππος Νικολάου & η Κωνσταντίνα τραγούδησαν και μαζί. Το πρόγραμμα, βέβαια, είχε ξεκινήσει από νωρίς, με τη Σάσα Παπαλάμπρου (πιάνο - φωνή) και στη συνέχεια τη Μαρία Λάρο (βιολί - φωνή), η οποία επέστρεψε επί σκηνής κι αργότερα, για ένα μικρό στιγμιότυπο με το Φίλιππο Νικολάου.

Ακολούθησαν εναλλασσόμενοι πέντε νεότεροι καλλιτέχνες, άλλοι με αρκετή «προϋπηρεσία» στο ενεργητικό τους, όπως η εξαιρετική Ασπασία Θεοφίλου & ο Βαγγέλης Δούβαλης, η Φιλοθέη Μωρίκη, που ήδη έχει κάποιες δυνατές στιγμές στο βιογραφικό της και ο Γιάννης Μωραΐτης & η Ιρένε Τροστ, που, προσωπικά, δεν είχα ξανασυναντήσει. Τα παιδιά τραγούδησαν στιγμές απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου, από τα κινηματογραφικά του Μίμη Πλέσσα, μέχρι κάποια δικά τους τραγούδια.

Στην ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Σταμάτη Χρήστου, έπαιξαν: Τάσος Σοκορέλης (κιθάρα), Παντελής Βασιλείου (μπάσο), Γιάννης Καλκάνης (ντραμς), Γιώργος Γκαραβούνης (κρουστά), Αποστόλης Φωτάκης (πλήκτρα), Λευτέρης Αμπατζής (μπουζούκι) και ο Σταμάτης Χρήστου (πιάνο).

Info:


Κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Ώρα έναρξης: 22.00

Baraonda Music Hall
Τσόχα 43, Αμπελόκηποι
Τηλ. Κρατήσεων: 210 6441778

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!