Αφιέρωμα στον Ευγένιο Σπαθάρη με Γλυκερία & Πασχάλη Τσαρούχα στο Μαρούσι

(VIDEO & PHOTOS) Στις 9 Μαΐου 2014 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου δάσκαλου του Θεάτρου Σκιών, Ευγένιου Σπαθάρη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο δήμος Αμαρουσίου τίμησε τη μνήμη του με μια παράσταση με τίτλο «Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από τον Καραγκιόζη» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, ρίχνοντας την αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Άνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική».  
Παρούσα η Γλυκερία με το Βασίλη Προδρόμου και πλήρη ορχήστρα, που συνέβαλαν στη ζεστή ατμόσφαιρα ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδια του Καραγκιόζη, σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Στέλιος Φωτιάδης. Ο μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη, Γιάννης Νταγιάκος, ζωντάνεψε τις φιγούρες του Καραγκιόζη στην παράσταση «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι». Την παρουσίαση – αφήγηση έκανε ο Πασχάλης Τσαρούχας, που δε δίστασε να τραγουδήσει μαζί με τη Γλυκερία, ενώ τη σκηνοθεσία είχε ο Δημήτρης Μαλισσόβας.
                       
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τους πολίτες για την τιμητική παρουσία τους στο αφιέρωμα στο λαϊκό καλλιτέχνη, ο οποίος, όπως υπογράμμισε, πάνω από όλα υπήρξε η προσωποποίηση της ανθρωπιάς και της απλότητας, που μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να εμπνέει και να διδάσκει τους νεότερους.

Ο κος Πατούλης στην τιμητική πλακέτα που προσέφερε στη σύζυγό του κα Φανή Σπαθάρη έγραψε: «Στον «ήρωα» των απλών ανθρώπων, το διάφανο και σοφό, σαν τον πρωταγωνιστή του λαϊκό δημιουργό. Στη φωνή που θα μείνει για πάντα ταυτισμένη με το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ιστορίας του θεάτρου σκιών στον τόπο μας. Στο συνοδό των παιδικών μας χρόνων, που φρόντισε να αφήσει πίσω του κληρονομιά έναν μικρόκοσμο σκιών που δεν θα χαθεί ποτέ από τις καρδιές μας και μέσα από τον μισοσκότεινο μπερντέ του, θα φωτίζεται η ψυχή της Ελληνικής Παράδοσης». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, και τα παιδιά του αείμνηστου Ευγένιου Σπαθάρη.
Οι φωτογραφίες αντλήθηκαν από το επίσημο site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!