Αφιέρωμα στον Αντώνη Βαρδή στη Νέα Υόρκη (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(PHOTOS & VIDEO) «Αντώνη Βαρδή θα σε τραγουδάμε μια ζωή» ήταν ο τίτλος της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στο «Melrose Ballroom» στην Αστόρια της Νέας Υόρκης την
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/10/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Τρίτη 14 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αντώνη Βαρδή, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τα γεύματα των αστέγων στο ίδρυμα «Ο Άλλος Άνθρωπος», ίδρυμα που αγαπούσε και στήριζε ο Βαρδής.  Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα του Γιάννη Βαρδή στο facebook στις 3 Σεπτεμβρίου, μια μέρα μετά τη φυγή του Αντώνη Βαρδή: «Είναι επιθυμία του Αντώνη Βαρδή, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν προς ενίσχυση των σκοπών της οργάνωσης “Ο Άλλος Άνθρωπος”, που φροντίζει να παρέχει γεύματα σε ανθρώπους άστεγους. Ο αριθμός λογαριασμού της Οργάνωσης είναι: Τράπεζα Εurobank αρ. 0026.0294.88.0200608548. Σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και την κατανόηση».

Η πρωτοβουλία ανήκε στον τραγουδιστή Χρήστο Πέρρα, που τα τελευταία οκτώ χρόνια κάνει καριέρα στην Αμερική. Ο Πέρρας μαζί με άλλους Έλληνες καλλιτέχνες, τραγουδιστές και μουσικούς της Νέας Υόρκης παρουσίασαν τα τραγούδια του αείμνηστου Αντώνη Βαρδή, συμμετέχοντας αφιλοκερδώς. Τραγούδησαν, εκτός του Πέρρα οι: Διαμαντής Διονυσίου, Αθηνά Βελισσάρη, Χριστόφορος Ζησούλης, Νίκος Κούτρας, Ρένα Τσαπέλα, Ηρακλής Πάντζιος, Νίνα Ληναίου, Βικέντιος Καβαλιεράτος.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Δημήτρης Τσιβγούλης (βιολί), Λευτέρης Μπουρνιάς (κλαρίνο), Αγαπητός Μαγκανάρης, Μάκης Νικολόπουλος και Παναγιώτης Στρουμπάκης (μπουζούκια), Γιάννης Ντούσκος και Γιώργος Σπανός (ντραμς), Γιώργος Παπαχρόνης και Χριστόφορος Έλλης (πλήκτρα). Την εκδήλωση παρουσίασε η Ανδριάνα Πετράτου, ενώ στην αρχή προβλήθηκε το βίντεο με τον Αντώνη Βαρδή να μιλά για τον Στέλιο Καζαντζίδη και να τραγουδά το «Πάρε τ’ αχνάρια μου» στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Μετρό» το 1993. (Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Δυο μέρες μετά την εκδήλωση, ο τραγουδιστής Χρήστος Πέρρας, «ψυχή» της διοργάνωσης, έγραφε στο προφίλ του στο facebook«Όλη μέρα προσπαθώ να βγάλω ένα status και δεν ξέρω πώς…. Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που ζήσαμε εχθές… Ευχαριστώ τα φιλαράκια μου Διαμαντή Διονυσίου, Αθηνά Βελισσάρη, Χριστόφορο Ζησούλη, Ρένα Τσαπέλα, Ηρακλή Πάντζιο, Ανθή Αγγέλου, Βικέντιο Καβαλιεράτο, Νίνα-Ευγενία Αναστασοπούλου-Νικολοπούλου, Νίκο Κούτρα, τους μαέστρους Γιώργο Παπαχρόνη και Χριστόφορο Έλλη και τους Δημήτρη Τσιβγούλη, Αγαπητό Μαγκανάρη, Μάκη Νικολόπουλο, Παναγιώτη Στρουμπάκη, Λευτέρη Μπουρνιά, Γιάννη Γκούσκο, Γιώργο Σπανό, που όλοι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Απίστευτη συνεργασία, βραδιά που θα μείνει χαραγμένη μέσα μου!!! Είμαι υπερήφανος που έγινε μια τόσο κλασάτη και με επίπεδο δουλειά με την πινελιά όλων σας!!! Μαγεία με τα μαγικά τραγούδια του Αντώνη Βαρδή!!! Με εκτίμηση και σεβασμό σε όλους σας».

Χ.Π

«Επίσης να ευχαριστήσω την σκηνοθέτιδα μας και φίλη μου Ανδριάνα Πετράτου, για την τρομερή δουλειά που έκανε τον τελευταίο μήνα. Δεν έχω λόγια…»
«Η βραδιά μοναδική, ερμηνεύοντας μοναδικά κομμάτια, τα διαμάντια του Αντώνη Βαρδή… Και εκεί οφείλεται η επιτυχία της!!! Τεράστιο βάρος εκείνη η στιγμή πάνω στη σκηνή!!! Αντώνη Βαρδή σε ευχαριστούμε… ζεις μέσα στις καρδιές μας!!!»
«Σας ευχαριστούμε… υποκλίνομαι!!! Για το βροντερό παρόν σας… Ήσασταν όλη την ώρα εκεί καθηλωμένοι, στις καρέκλες σας!!!»

Φωτογραφίες - video: Empire View Productions. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη φίλη Ανδριάνα Πετράτου για την αποστολή.

Αποσπάσματα από το Αφιέρωμα στον Αντώνη Βαρδή στο Melrose Ballroom στην Astoria της Νέας Υόρκης στις 14 Οκτωβρίου 2014. Ακούγονται τα τραγούδια:
1) Όλη η ζωή μου (Αντώνης Βαρδής-Βασίλης Γιαννόπουλος) Τραγουδά ο Χρήστος Πέρρας
2) Πού γυρνάς (Αντώνης Βαρδής-Χρήστος Προμοίρας) Τραγουδά ο Διαμαντής Διονυσίου.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!