50 χρόνια Θάνος Μικρούτσικος

(PHOTOS) Με ερμηνευτές τους Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Κώστα Θωμαΐδη & Μαριάννα Πολυχρονίδη, ο συνθέτης γιόρτασε τα 50 χρόνια του στη μουσική.
50 χρόνια Θάνος Μικρούτσικος Φωτογραφίες: Κίκα Α.Ροκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, στο κατάμεστο Ηρώδειο, ο Θάνος Μικρούτσικος γιόρτασε τα 50 χρόνια του στη μουσική δημιουργία, με μια αναδρομική - τιμητική συναυλία στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η συναυλία ξεκίνησε με το σταθερό συνεργάτη του Θάνου Μικρούτσικου, Θύμιο Παπαδόπουλο, να παίζει στην κεντρική καμάρα του Ηρωδείου και ακολούθησε η Μαριάννα Πολυχρονίδη, στην ίδια θέση, με «Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω», τραγούδι σε στίχους Άλκη Αλκαίου, από τον πρόσφατο δίσκο του συνθέτη με την τραγουδίστρια, που έδωσε και τον τίτλο της παράστασης. Τους διαδέχτηκε ο Θάνος Μικρούτσικος, μόνος στο πιάνο του με το «Ανεμολόγιο». Ακολούθησαν χαρακτηριστικές στιγμές απ’ όλο το έργο του συνθέτη, ερμηνευμένες εξαιρετικά (με σειρά εμφάνισης) από τους Κώστα Θωμαΐδη, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιάννη Κότσιρα, Μαριάννα Πολυχρονίδη & Χρήστο Θηβαίο.

Ακούστηκαν κομμάτια, όπως τα «Άννα μην κλαις», «Στρατηγέ», «Μικρόκοσμος», «Τους έχω βαρεθεί», «Είσαι η Πρέβεζα και το Κιλκίς», «Κι ήθελε ακόμη», «Τυμβωρύχος», «Δεν είμαι άλλος», «Θέλω τη μέρα που θα φύγεις», «Ο Άμλετ της σελήνης», «Μια πίστα από φώσφορο», «Σταυρός του Νότου», «Αυτός ο ήλιος» και πολλά άλλα, με τους ερμηνευτές να καταχειροκροτούνται και τον ίδιο το Θάνο Μικρούτσικο να εισπράττει το μεγάλο «ευχαριστώ» του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας και κυρίως μετά την εκτέλεση των «7 νάνων» στο πιάνο του, γεγονός που προκάλεσε εύλογα την έντονη συγκίνησή του.

Το φινάλε βρήκε όλους τους συντελεστές επί σκηνής να τραγουδούν τη «Ρόζα», το τελευταίο κουπλέ της οποίας ακούστηκε με τη φωνή του μεγάλου απόντα, Δημήτρη Μητροπάνου, σηκώνοντας όρθιο το κοινό, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη, συγκινησιακά, στιγμή για όλους.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ευχαρίστησε, χαιρέτισε συγκινημένος, λέγοντας πως πήρε δύναμη να συνεχίσει για άλλα 50 χρόνια. Κι αν, όπως λένε, το χειροκρότημα είναι η τροφή του καλλιτέχνη, ο συνθέτης πρέπει να έφυγε χορτάτος και πλήρης από το Ηρώδειο το βράδυ αυτό.

Η συναυλία έκλεισε, κατά παράδοση, με το «Sultans of Swing» των Dire Straits. Εκτός από το Θάνο Μικρούτσικο, πιάνο έπαιξε ο Μάξιμος Δράκος, πνευστά ο Θύμιος Παπαδόπουλος, κιθάρες ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης, τύμπανα ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος, μπάσο ο Πέτρος Βαρθακούρης και μπουζούκι ο Βαγγέλης Μαχαίρας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!