30 χρόνια FM 100, αλλά χωρίς τον Φώτη και τον Δημήτρη

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ) Εκδήλωση μνήμης στην Θεσσαλονίκη για τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Δημήτρη Διβιδή και Φώτη Φερενίδη και παρουσίαση του cd «FM 100 - 30 χρόνια μαζί».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/12/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

«FM 100 - 30 χρόνια μαζί»


Περίσσεψε η συγκίνηση την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφενός για να γιορτάσει τα 30 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, αφετέρου για να τιμήσει τη μνήμη των δυο σημαντικών ραδιοφωνικών παραγωγών του σταθμού Δημήτρη Διβιδή και Φώτη Φερενίδη, που έφυγαν το περασμένο καλοκαίρι από τη ζωή.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το cd που εκδόθηκε από τη ΔΕΠΘΕ, με την ευγενική συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών, που φιλοξενήθηκαν στις εκπομπές του Φώτη και του Δημήτρη, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου των οργανώσεων ΛΑΜΨΗ, ΜΕΡΙΜΝΑ, ΣΤΟΡΓΗ και ΣΥΖΩΗ, που είναι αφιερωμένο στην ανακούφιση των άτυχων παιδιών. Πρέπει να σημειώσουμε πως εκτυπώθηκαν 2.000 cd, που πωλούνται αποκλειστικά από τις οργανώσεις αυτές.

Οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του FM100, παραχωρώντας έργα τους σε αυτό το cd είναι οι Γεωργία Βεληβασάκη, Ευάγγελος Βελώνιας, Γιώργος Δημητριάδης, Ανδρέας Ζιάκας, Κώστας Λειβαδάς, Νόνικα Μαλκουτζή, Κρινιώ Νικολάου, Σωκράτης Παπαϊωάννου, Στάθης Παχίδης, Μανόλης Πετσανάκης, Βάϊα Πολίτου († Μ. Κασσιανή), Κώστας Πρατσινάκης, Ιωάννα Αναστασιάδου, Βασίλης Ρούβαλης, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, Ζωή Τηγανούρια, Γιώργος Τιάκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαρία Φωτίου και Αίσων Χαρατσάρης. Αξίζει να σημειωθεί πως δυο από τα τραγούδια του cd, η «Άγνωστη Πατρίδα» που ερμηνεύει η Μαρία Φωτίου είναι σε στίχους του Φώτη Φερενίδη και μουσική της † Μ. Κασσιανής, ενώ «Η βροχή» που ερμηνεύει η Κρινιώ Νικολάου είναι σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Διβιδή.
isisisifsaisafas1.jpg
Στην εκδήλωση που παρουσίασε η δημοσιογράφος της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης Μαρίας Μουστάκα, μίλησαν ο πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ (που είχε και την ιδέα της δημιουργίας του cd), Φίλιος Στάγκος, ο διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM 100 Βασίλης Κοντογουλίδης, ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας, η προϊσταμένη παραγωγής - και «ήρεμη δύναμη» - του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης Παλμύρα Αρσλάνογλου, ο αδερφός του Δημήτρη Διβιδή Χρήστος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, και η ραδιοφωνική παραγωγός και πρόεδρος της Νεοσύστατης Ένωσης Ραδιοφωνικών Παραγωγών Μακεδονίας - Θράκης Δέσποινα Αυγερίδου. Λόγω ανειλημμένων καλλιτεχνικών υποχρεώσεων, οι τραγουδίστριες Μαρία Φωτίου και Γεωργία Βεληβασάκη, που συμμετέχουν στο cd, έστειλαν τους δικούς τους χαιρετισμούς, η πρώτη μέσω μαγνητοσκοπημένου και η δεύτερη μέσω γραπτού μηνύματος.

Μέσα από τα ηχεία που είχαν στηθεί στο χώρο, ακούστηκαν τα δυο τραγούδια που έγραψαν ο Φώτης και ο Δημήτρης, ενώ ο Κώστας Πρατσινάκης, με τη συνοδεία του Κώστα Ματσίγκου στην κιθάρα, παρουσίασε το «Φεγγάρι βοτσαλάκι» σε μουσική δική του και στίχους Ιωάννας Αναστασιάδου, με το οποίο συμμετέχει στο cd.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες των εκλιπόντων παραγωγών, ενώ οι εκπρόσωποι των οργανώσεων ΛΑΜΨΗ, ΜΕΡΙΜΝΑ, ΣΤΟΡΓΗ και ΣΥΖΩΗ, παρέλαβαν το πρώτο από τα 500 cd, που αναλογούν στην κάθε οργάνωση και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Εκτός από τους προαναφερθέντες καλλιτέχνες, από τους συμμετέχοντες στο cd διακρίναμε τον Στάθη Παχίδη και την Νόνικα Μαλκουτζή και η βραδιά έκλεισε με τον τραγουδοποιό και ραδιοφωνικό παραγωγό στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100,6 Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο, ο οποίος παρουσίασε το τραγούδι του «Πορτοκαλί», που ακούγεται στο cd.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση.

Και όπως έκλεινε τις εκπομπές του ο Δημήτρης Διβιδής:

«Τα σέβη μου…»

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!