30 χρόνια Ελένη Τσαλιγοπούλου

(VIDEO) Ένα «one woman -must see- show»!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου φέτος συμπληρώνει αισίως 30 χρόνια στη δισκογραφία, αφού δισκογράφησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Σώπα κι άκουσε» το 1987. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στον ομώνυμο δίσκο που φέρει τη συνθετική & στιχουργική υπογραφή του Γιώργου Ζήκα, με τη Μαρία Αρκουλή να συμμετέχει στους στίχους δύο τραγουδιών.

Με το «Σώπα κι άκουσε» λοιπόν, καθώς και άλλα πολλά που έχτισαν την προσωπική της δισκογραφία μέχρι το πρόσφατο «Θεριό», η Ελένη Τσαλιγοπούλου υποδέχεται τους φίλους της στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα, (πλέον) κάθε Σάββατο, με μόνο σκοπό «να τα πει».

Το τρίωρο πρόγραμμά της περιλαμβάνει και υπέροχες διασκευές παραδοσιακών, ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών με την ορχήστρα της, τους Boğaz Musique, να «γκρουβάρει» με ηλεκτρονικό ήχο και παραδοσιακά όργανα.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου δεν παραλείπει τις αναφορές στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, όπως Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο κ.ά., που τίμησαν κι εμπνεύστηκαν από το ρεμπέτικο τραγούδι, αλλά και στους αγαπημένους της λαϊκούς, όπως το Χρήστο Νικολόπουλο, ενώ ο Γιοβάν ο ρεμπέτης προσφέρει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και πρωτότυπο διάλειμμα, παίζοντας τον «πόνο» του στο μπουζούκι!

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, με τη χαρακτηριστική αμεσότητα και το ιδιαίτερο προσωπικό της στιλ, αναμειγνύεται με τον κόσμο, χορεύει στα τραπέζια, μαγεύει και συγκινεί το κοινό με τις ερμηνείες και την κίνησή της, συμπαρασύροντας όσους παραβρίσκονται, σ’ ένα «one woman -must see- show»! Αξίζει.

Οι Boğaz Musique είναι:


Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου - κιθάρες, μπαγλαμά
Αριστείδης Χατζησταύρου - κιθάρες
Αποστόλης Τσαρδάκας - κανονάκι, τζουρά, μπαγλαμά
Χάρης Κελλάρης - μπάσο
Αλέκος Σπανίδης - τύμπανα
Αργύρης Διαμαντής - κρουστά

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!