Βρέθηκε βίντεο από χαμένη τηλεοπτική εμφάνιση των Beatles

Θεωρείται το «Άγιο Δισκοπότηρο» για τους θαυμαστές
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/04/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βιντεοσκοπημένο πλάνο με τη μοναδική ζωντανή εμφάνιση των Beatles στο μουσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC «Top of the Pops» βρέθηκε στο Μεξικό.

Το στιγμιότυπο είναι διάρκειας 11 δευτερολέπτων και δεν είναι η αυθεντική μαγνητοσκόπηση. Πρόκειται για εικόνες που κατέγραψε με κάμερα 8mm ένας τηλεθεατής από το Λίβερπουλ από την τηλεόρασή του το 1966, όταν μεταδόθηκε το πρόγραμμα, σύμφωνα με το BBC.

Το απόσπασμα, στο οποίο η θρυλική βρετανική μπάντα ερμηνεύει την επιτυχία «Paperback Writer» δεν έχει ήχο.

Οι εικόνες βρέθηκαν στα χέρια ενός Μεξικανού συλλέκτη και θαυμαστή των Beatles, o οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με την εταιρεία Kaleidoscope στο Μπέρμιγχαμ, που ειδικεύεται στον εντοπισμό χαμένων βιντεοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Κρις Πέρι, το απόσπασμα είναι το «Άγιο Δισκοπότηρο» για τους θαυμαστές του συγκροτήματος. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι αυτές οι εικόνες χάθηκαν για πάντα, επειδή το αυθεντικό βίντεο δεν σώθηκε. Είναι σπουδαίο που εμφανίστηκαν οι εικόνες ξανά μετά από τόσα χρόνια.

Οι Beatles φιλοξενήθηκαν αρκετές φορές στο «Top of the Pops» αλλά μόνο μία φορά, τη συγκεκριμένη, στις 16 Ιουνίου του 1966 τραγούδησαν ζωντανά.

Το συγκρότημα συνήθιζε να ηχογραφεί από πριν τα τραγούδια για την εκπομπή.

Το 2000, ένας εκπρόσωπος του BBC είχε δηλώσει: «Δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας του Top of the Pops έχει εξαφανιστεί για πάντα, αλλά δυστυχώς υπήρξε μια εποχή που τα προγράμματα του BBC δεν αρχειοθετούνταν τόσο προσεκτικά όσο σήμερα και μερικά τα προγράμματα χάθηκαν δυστυχώς».

Οι εικόνες των Beatles αναμένεται να προβληθούν στο Φεστιβάλ του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου στο Λονδίνο, στις 20 Απριλίου.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!