Το νέο "Air Force One" του Ερντογάν είναι υπερπολυτελές

Κοστίζει 400 εκατ. δολάρια και είναι δώρο του σεϊχη του Κατάρ
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
΄Ενα Boeing 747-8 σε έκδοση VIP προσγειώθηκε χθες το πρωί στην Κωνσταντινούπολη. Το πολυτελές τζετ με τα επτά υπνοδωμάτια, τα δύο σαλόνια, τις αίθουσες συσκέψεων κι ένα μικρό νοσοκομείο, διέθετε 463 θέσεις επιβατών, αλλά μετά από μετατροπές τώρα διαθέτει μόνον 76 θέσεις. Για να γεμίσει καύσιμα το VIP 747-8 χρειάζονται 250 χιλιάδες δολάρια.
ucak1

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο Kokpit.aero, το νέο αεροσκάφος είναι δώρο του σεϊχη του Κατάρ, Ταμιμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι για να δείξει την «αγάπη του για τον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη του στην Τουρκία», καθώς ο Τούρκος πρόεδρος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το VIP 747-8, που πωλούσε το εμιράτο.
ucak3

Το νέο απόκτημα το Ερντογάν, λίγο αφότου ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου και υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε τη μείωση του αριθμού των οχημάτων που χρησιμοποιούν αξιωματούχοι, προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτίνας του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.
ucak2

Η Γκαμζέ Τασιέρ χαρακτήρισε «ιπτάμενο παλάτι» το αεροσκάφος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων «Το προεδρικό μέγαρο καλεί τους Τούρκους πολίτες να σφίγγουν καθημερινά το ζωνάρι. Αλλά οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούν λιτότητα δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πολυτέλεια και την επίδειξη», αναφέρει στο ερώτημα που απηύθυνε στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!