Το μωρό των Nirvana έγινε 25 ετών!

(PHOTOS) 25 χρόνια μετά στην ίδια φωτογράφηση στην πισίνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/09/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Ο Σπένσερ Έλντεν φωτογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1991, σε ηλικία 4 μόλις μηνών σε μία πισίνα της Καλιφόρνια, για το εξώφυλλο του Nevermind των Nirvana!

Από τότε κατά καιρούς επαναλαμβάνει την ίδια αυτή πόζα που τον έκανε μέρος της ροκ ιστορίας και όχι μόνο.

Αυτήν την φορά ο Σπένσερ Έλντεν έπεσε στην πισίνα για να τιμήσει την 25ετή επέτειο από την κυκλοφορία του Nevermind και τη σκηνή αποτύπωσε ο Βρετανός φωτογράφος Τζον Τσαπλ.

Ο Σπένσερ Έλντεν μάλιστα πρότεινε στον Τσαπλ να φωτογραφηθεί γυμνός, όπως και στην πρώτη απόπειρά του, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε γιατί ο φωτογράφος φοβήθηκε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν κάπως περίεργο... 25 χρόνια μετά.

Ο Σπένσερ Έλντεν δήλωσε σχετικά: «Η επέτειος σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι περίεργο ότι το έκανα αυτό για πέντε λεπτά όταν ήμουν τεσσάρων μηνών και έγινε μια φωτογραφία σύμβολο».
nitv03
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως για το εξώφυλλο των άγνωστων τότε Nirvana, ο φωτογράφος Κιρκ Γουέντλ έδωσε στους γονείς του Σπένσερ Έλντεν το ποσό των 200 δολαρίων. Η φωτογράφηση έγινε στο Rose Bowl Aquatic Center της Πασαντίνα των ΗΠΑ και η ιδέα ανήκε στον leader των Nirvana, Kurt Cobain.
nitv02

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!