Το 2050 στη θάλασσα θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από ότι ψάρια

Συναγερμός για τον Ειρηνικό Ωκεανό που «πλημμύρισε» από 79.000 τόνους πλαστικών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
23/03/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Ανησυχία προκάλεσε στους επιστήμονες η διαπίστωση ότι στον Ειρηνικό Ωκεανό «ταξιδεύουν» 79.000 τόνοι πλαστικών καλύπτοντας μια έκταση 1,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η μέτρηση ήταν 16 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη προηγούμενη.

Καλύπτουν έκταση ίση με δύο φορές αυτή της Γαλλίας - Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μέχρι το 2050 στη θάλασσα θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από ό,τι ψάρια, διαπίστωση που επιβεβαιώνει την ανησυχία των επιστημόνων ότι οι ωκεανοί «πνίγονται» από τρισεκατομμύρια κομματιών πλαστικού.

Τα μισά από αυτά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι υπολείμματα από δίχτυα ψαράδων ενώ στον «κατάλογο» βρίσκονται μπουκάλια, πιάτα, σημαδούρες, σκοινιά ακόμα και καθίσματα τουαλέτας.


Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι το 2050 στη θάλασσα θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από ό,τι ψάρια καθώς κάθε χρόνο στους ωκεανούς καταλήγουν 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών που άλλοτε ταξιδεύουν στη θάλασσα και άλλοτε βγαίνουν στις παραλίες με την περίοδο ζωής των πλαστικών να είναι εκατοντάδες χρόνια.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!