Το 2018 δεν χρειάζεται να είσαι μουσικός για να έχεις συμβόλαιο με δισκογραφική

Πλέον οι μεγάλες εταιρίες ποντάρουν και σε σταρ προερχόμενους από τα κοινωνικά δίκτυα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
29/07/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Ενώ η μουσική βιομηχανία αλλάζει και στην εποχή μας κυριαρχούν πλέον οι υπηρεσίες streaming, οι δισκογραφικές ψάχνουν νέους τρόπους για να έχουν κέρδη. Πλέον δεν αναζητούν μόνο μουσικούς έτσι ώστε να βρουν το “next big thing” που θα τους φέρει έσοδα, αλλά έχουν επεκταθεί και σε σταρ του Διαδικτύου, όπως ο Ιταλός εκατομμυριούχος Gianluca Vacchi.

To 2016 o Vacchi πόσταρε ένα βίντεο στο Instagram, όπου χόρευε το “La Mordidita” του Ricky Martin και η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον οδήγησε στο να συνεχίσει να ποστάρει βίντεο έως ότου πήρε μέρος στο video clip της επιτυχίας του J Balvin “Mi Gente”. Η Universal Latino υπέγραψε φέτος συμβόλαιο με τον 50χρονο εκατομμυριούχο και τον Απρίλιο κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τον Κολομβιανό τραγουδιστή Sebastián Yatra. Το βίντεο έχει κάνει τεράστια επιτυχία με πάνω από 100 εκατομμύρια προβολές στο You Tube.



Η επιτυχία του Vacchi δείχνει πως οι εταιρίες δεν ποντάρουν πλέον μόνο σε νέους ανθρώπους αλλά πλέον στο παιχνίδι έχουν μπει όλες οι ηλικίες. 

Άλλη εταιρία που έχει μπει σ’ αυτό το κυνήγι ταλέντων είναι η Atlantic Records, με παράδειγμα την περίπτωση της Bhad Bhabie, που ξεπήδησε από το πουθενά, και που πλέον έχει εκατομμύρια streams. Η έφηβη από την Φλόριντα των Η.Π.Α., έγινε viral ύστερα από μια συνέντευξη στον Φιλ Μακ Γκρο η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για την καριέρα της σαν ραπ καλλιτέχνης.



Άλλη περίπτωση είναι αυτή του κωμικού Big Shaq, του οποίου το κομμάτι “Man’s Not Hot” έγινε viral με αποτέλεσμα να το “τσιμπήσει” η Island Records και το κομμάτι να ξανακυκλοφορήσει από την εταιρία.


Αλλά η πιο απίθανη ιστορία είναι η συμφωνία που έκλεισε η Atlantic Records με τον μπόμπιρα Mason Ramsey, ο οποίος πριν λίγους μήνες έσπασε το Διαδικτύο μ’ αυτό εδώ το βίντεο με την δισκογραφική να μην διστάζει να εκμεταλλευτεί αυτή την επιτυχία.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!