Thom Yorke: «Το Brexit είναι σαν τις πρώτες ημέρες του Γ’ Ράιχ»

Ο αρχηγος των Radiohead καυτηριάζει τους χειρισμούς της Τερέζα Μέι και την κατάσταση που επικρατεί στη Βρετανία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Thom Yorke επιτέθηκε στην Τερέζα Μέι για το «χάος» και τον «πόνο» που προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με το Brexit κατηγορώντας την ότι διευκολύνει ένα εχθρικό περιβάλλον απέναντι στους πρόσφυγες και ότι χρησιμοποιεί τη ζωή εκατομμυρίων Ευρωπαίων ως διαπραγματευτικό εργαλείο.

Νωρίτερα με δήλωση του στο Twitter στις 8 Φεβρουαρίου, ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε τη μεταφορά ενός λεωφορείου εκτός ελέγχου.

Έγραψε ο Thom Yorke με αφορμή την είδηση περί ενδεχόμενων περαιτέρω καθυστερήσεων στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Κανείς δεν σας ψήφισε για να θέσετε υπό αμφισβήτηση τις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων στη χώρα αυτή ως ένα εργαλείο διαπραγμάτευσης, προκαλώντας έτσι τεράστιες δυσκολίες και ταλαιπωρία, μια ενέργεια που θυμίζει τις αρχές του Γ’ Ράιχ.

Κανείς δεν σας ψήφισε να οδηγήσετε αυτό το κόκκινο λεωφορείο πάνω σε βράχο με τους επιβάτες να ουρλιάζουν στο πίσω μέρος. Κανένα από αυτά δεν είναι έκφραση της δημοκρατίας που έχετε υποστηρίξει ότι στηρίζετε. Ο φόβος δεν είναι όπλο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου τον 21ο αιώνα. Σταματήσετε το λεωφορείο τώρα».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!