Στους πιο καλοπληρωμένους αθλητές κάτω των 25 ο Γιάννης Αντετοκούμπο

O Greek Freak πάει για μία ακόμη πρωτιά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στα καλύτερα τους βρίσκονται οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου καθώς οι αμοιβές τους πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα οι 100 κορυφαίοι από αυτούς έχουν συγκεντρώσει 3,8 δισ. δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες -ποσό αυξημένο κατά 23% σε σχέση με πέρυσι.

Ο "πρωταθλητισμός" είναι ως επί των πλείστων για τους νέους αλλά, οι 100 καλύτερα αμειβόμενοι αθλητές μεγαλώνουν, με τη μέση ηλικία να διαμορφώνεται στα 31 έτη. Ενδεικτικά αστέρας του πρωταθλήματος μεικτών πολεμικών τεχνών UFC, Conor McGregor κλείνει αυτή την εβδομάδα τα 30 και έτσι μεταξύ των 10 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του πλανήτη θα απομείνει μόνο ένας κάτω των 30 -ο Neymar.

Είναι γεγονός πλέον ότι περιορισμοί στα κέρδη δεν υπάρχουν ειδικά σε αυτό το επίπεδο, ορισμένοι αθλητές λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές χωρίς να έχουν κλείσει καν τα 30. 12 αθλητές στον κόσμο που έβαλαν στην τσέπη τους τουλάχιστον 23 εκατ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο πριν τα 26 τους χρόνια.

Την πρωτιά μεταξύ των νέων αστέρων έχει ο 24χρονος γκολφέρ Jordan Spieth. Ο ίδιος κερδίζοντας τον τρίτο τίτλο στην καριέρα του στο πρωτάθλημα Όπεν του γκολφ το 2017... έβαλε στην τσέπη του το έπαθλο των 1,85 εκατ. δολαρίων. Έγινε έτσι ο πρώτος γκολφέρ μετά τον Jack Nicklaus το 1963 που κατέκτησε τρία τουρνουά πριν τα 24ά του γενέθλια. Ο Spieth είναι επίσης ένα από τα πιο διαφημιζόμενα αστέρια, έχοντας κλείσει 10 διαφημιστικές συμφωνίες με εταιρείες όπως η Under Armour, η AT & T, η Coca-Cola, η Titleist και η Rolex. Τα συνολικά του κέρδη ύψους 41,2 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνουν 30 εκατομμύρια δολάρια από διαφημιστικές συμφωνίες και μπόνους εμφάνισης. Κατατάσσεται 23ος στη λίστα με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη.

Ο δικός μας αστέρας, o Greek Freak όπως τον αποκαλούν πάρα πολλοί, ο Γιάννης Αντετοκούμπο ακολουθεί με ετήσια κέρδη 35,5 εκ. δολάρια! Τον τελευταίο χρόνο σημειώνει 500% αύξηση στις αποδοχές του οι οποίες απογειώθηκαν όπως ήταν λογικά ύστερα από την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τον Bucks, ύψους 100 εκ. δολαρίων! Πέρα αυτού παρατάθηκε και το συμβόλαιο του με την Nike. Τα κέρδη του "Greek Freak" θα κάνουν νέο άλμα τους επόμενους 12 μήνες με το λανσάρισμα του πρώτου παπουτσιού που φέρει την υπογραφή του και μια αύξηση των αποδοχών του από τους Bucks κατά 1,7 εκατ. δολάρια.

O Γιάννης Αντετοκούμπο λοιπόν, έχει διαφημιστικές αποδοχές ΒΜΟ Harris, Tissot, Kronos Foods, Nike κι άλλα διάσημα brands κι εδώ στην Ελλάδα. Τα κέρδη του αυξάνονται όσο αυξήθηκαν και οι Μέσοι Όροι απόδοσης του στα παιχνίδια του NBA. Ενδεικτικά κάθε έτος της 5ετούς καριέρας του βελτιώνει το σκοράρισμά του κατά 4 πόντους. Δεν είναι και λίγο!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!