Στον κόσμο των τεχνών το τοπίο για κωφούς & καλλιτέχνες με αναπηρία αλλάζει!

Μια νέα ιστοσελίδα η οποία έχει σχεδιαστεί για ένα παγκόσμιο κοινό, που απαρτίζεται από επαγγελματίες του χώρου των τεχνών, υπεύθυνους προγράμματος πολιτιστικών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
χώρων και επιμελητές τέχνης, δίνει την δυνατότητα σε καλλιτέχνες με αναπηρία και σε καλλιτεχνικές εταιρείες που απευθύνονται σε ανθρώπους με αναπηρία (disabled – led companies) να παρουσιάσουν τη δουλειά τους!

Αφετηρία και έμπνευση της νέας ιστοσελίδας, που είναι μια δημιουργία του Βρετανικού Συμβουλίου, αποτελεί η παράδοση της Μεγάλης Βρετανίας στο χώρο των τεχνών για καλλιτέχνες με αναπηρία, η δουλειά των οποίων έχει παρουσιαστεί ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα παραθέτει παραδείγματα, μαρτυρίες και μελέτες παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η Μεγάλη Βρετανία έχει καταφέρει να ηγείται του χώρου του πολιτισμού για ανθρώπους με αναπηρία, ενώ το British Council έχει μακρά ιστορία συνεργασίας με Βρετανούς καλλιτέχνες με αναπηρία, διευκολύνοντας έτσι το διάλογο σχετικά με τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η ευρύτερη κοινωνία ασχολείται με την αναπηρία. Η ιστοσελίδα Disability Arts International δημιουργήθηκε σε μια περίοδο με αυξημένο ενδιαφέρον για τη βρετανική σκηνή καλλιτεχνών με αναπηρία, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην επιτυχία του Unlimited – του φεστιβάλ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012.

Ο Graham Sheffield, διευθυντής του Βritish Council, Αrts, δήλωσε: «Σε όλο τον κόσμο των τεχνών το τοπίο για Kωφούς και καλλιτέχνες με αναπηρία αλλάζει. Καλλιτέχνες που έχουν μια μοναδική «εμπειρία» και γνώση του κόσμου παράγουν μοναδική τέχνη. Υπεύθυνοι προγραμμάτων και παραγωγοί αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι οι καλλιτέχνες με μία μεμονωμένη οπτική όχι μόνο μπορούν να προκαλέσουν τις παραδοσιακές αφηγήσεις, αλλά μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο και το αισθητικό κριτήριο που επηρεάζει την πρόσληψη των ίδιων των τεχνών. H ιστοσελίδα Disability Arts International παρέχει τον χώρο στους επαγγελματίες των τεχνών για να ανακαλύψουν περισσότερα για τους ίδιους τους Κωφούς καλλιτέχνες και τους καλλιτέχνες με αναπηρία, καθώς επίσης και για τον χώρο στον οποίο εργάζονται.

Ο δικτυακός τόπος περιλαμβάνει αυτή τη στιγμήπολιτιστικούς οργανισμούς και εταιρείες όπως οι Graeae Theatre, CandoCo, The British Paraorchestra, και Bobby Bakers’ Daily Life Ltd, ενώ ταινίες που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα περιλαμβάνουν σχολιασμό από τον Διευθυντή της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, Jenny Sealey MBE, την Καλλιτεχνική Διευθυντρια της Dance Umbrella, Emma Gladstone, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Young Vic, David Lan.

H ιστοσελίδα Disability Arts Internationalείναι μέρος του Unlimited Access, ενός πανευρωπαϊκού προγράμματος που διοργανώνεται από το British Council σε συνεργασία με τους οργανισμούς Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Ελλάδα), VoÁrte (Πορτογαλία) και Croatian Institute for Movement and Dance (Κροατία).

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ΕΔΩ 

Πηγή: www.athensvoice.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!