Σοκαρισμένος ο κόσμος από το θάνατο του George Michael!

Σοκαρισμένος είναι ακόμα ο κόσμος της μουσικής παγκοσμίως από τον ξαφνικό θάνατο του George Michael σε ηλικία 53 ετών!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/12/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι ειρωνεία, τη στιγμή που όλα τα ραδιόφωνα έπαιζαν την επιτυχία του «Last Christmas», ανήμερα των Χριστουγέννων, η καρδιά του τον πρόδωσε! Kαι ενώ στην ανακοίνωση του θανάτου του τα ξημερώματα δεν αναφερόταν ο πραγματικός λόγος που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά, σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, η αιτία θανάτου του George Michael ή Γιώργου Κυριάκου Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ήταν η συγκοπή: Ο George Michael πέθανε ήσυχα στο κρεβάτι του, στο Oxfordshire, στις 11 το βράδυ, ώρα Αγγλίας.

Ο George Michael αντιμετώπισε το 2011 σοβαρό πρόβλημα υγείας με πνευμονία, ενώ για πολλά χρόνια στη ζωή του πάλευε με τις καταχρήσεις του σε απαγορευμένες ουσίες. Τα τελευταία 20 χρόνια έπασχε από κατάθλιψη μετά το θάνατο του φίλου του σχεδιαστή Anselmo Feleppa, από HIV. 3 χρόνια αργότερα, πέθανε και η μητέρα του. Ο George Michael εδώ και χρόνια μπαινόβγαινε στα κέντρα αποτοξίνωσης. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από διάφορες περιπέτειες με την υγεία του, είχε προβλήματα και με το νόμο, λόγω των ναρκωτικών και του αλκοόλ. Η πνευμονία, που τον είχε ταλαιπωρήσειγια αρκετό χρονικό διάστημα, αποτυπώνεται σε ένα από τα single του, που κυκλοφόρησε το 2012, το White Light.

Ο Elton John, o Andrew Ridgeley, o Robbie Williams, o Brian May, η Gloria Gaynor, οι Simply Red, οι Duran Duran και πολλά ακόμα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, έχουν εκφράσει δημοσίως την οδύνη τους για το χαμό του, ενώ έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο performer. Ενδεικτικό είναι το post που έκανε στη σελίδα της στο facebook, η Madonna. Ανάμεσά τους ο Sir Elton John ο οποίος αρκέστηκε να πει σοκαρισμένος: «Ήταν η πιο ευγενική και δοτική ψυχή». Χθες αργά το βράδυ ο Boy George έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter: «Σκέφτομαι την οικογένεια του George, τους φίλους και τους φαν του αυτή τη στιγμή. Ήταν τόσο αγαπητός και ελπίζω να το γνώριζε γιατί η θλίψη σήμερα είναι ανείπωτη. Συντετριμμένος».
George Michael is dead
O George Michael γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1963 στο Λονδίνο, γιος ενός Κύπριου ιδιοκτήτη εστιατορίου και μιας Αγγλίδας χορεύτριας. Ξεκίνησε τη μουσική καριέρα του ως DJ, ενώ παράλληλα στα εφηβικά του χρόνια γνώρισε τον συνομήλικό του, Andrew Ridgeley, με τον οποίο σχημάτισε τους θρυλικούς Wham! Τραγούδια όπως το Careless Whisper, το Wake Me Up Before You Go-Go, το Last Christmas, το Freedom, το Club Tropicana κ.ά. κατέκτησαν την κορυφή των charts σε Μεγάλη Βρετανία, Η.Π.Α. και πολλές ακόμα χώρες του κόσμου, κυριαρχώντας στα μουσικά 80's. Το 1987 ξεκινά σόλο καριέρα, συνεχίζοντας -σε μικρότερο βαθμό όμως- την επιτυχημένη πορεία του. O George Michael ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους, εμπορικά, καλλιτέχνες στη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και 1990. Τα άλμπουμ που κυκλοφόρησε ξεπερνούν σε πωλήσεις τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Μόνο το πρώτο, σόλο, άλμπουμ του «Faith», μια κυκλοφορία του 1987, πούλησε 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!