Σκάνδαλο στα Όσκαρ – Αποκλείστηκε υποψήφιο τραγούδι

(ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ) Αποκλείστηκε από τα Όσκαρ το υποψήφιο στην κατηγορία «Καλύτερο τραγούδι» καθώς ο συνθέτης του…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
31/01/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr


«Alone Yet Not Alone»,
Μπρους Μπρούτον, παραβίασε τους κανόνες της Ακαδημίας, στέλνοντας e-mail στους ψηφοφόρους. Η απόφαση για ανάκληση της υποψηφιότητας από την Ακαδήμία ελήφθη μετά από πληροφορίες ότι ο συνθέτης του «Alone Yet Not Alone», έστειλε e-mail σε όλα τα μέλη, ενημερώνοντας τους πως εκείνος έχει γράψει το συγκεκριμένο τραγούδι. Σημειώνεται ότι ο Μπρούτον, ήταν και μέλος επιτροπής και ψήφιζε στις υπόλοιπες κατηγορίες των Όσκαρ.

Η Ακαδημία, στην ανακοίνωσή της, τονίζει ότι ο Μπρούτον εκμεταλλεύτηκε την θέση του και τις επαφές του με τους ψηφοφόρους, για να προωθήσει τη δουλειά του και να αποκτήσει ένα «άδικο» πλεονέκτημα σε βάρος των υπολοίπων υποψηφίων. Έτσι εξοστράκισαν το τραγούδι του, από τη «χρυσή» πεντάδα των υποψηφιοτήτων. Η κενή θέση που αφήνει το τραγούδι στις υποψηφιότητες δεν θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο. Έτσι, στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση του χρυσού αγαλματιδίου, μπαίνουν τα εξής τέσσερα τραγούδια:

Happy
Let it Go
The Moon Song
Ordinary Love


Μετά τον αποκλεισμό του από τα φετινά Όσκαρ, ο Μπρους Μπρούτον δηλώνει «συντετριμμένος». Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Ασχολήθηκα με την πιο απλή μορφή προώθησης και αυτό στράφηκε εναντίον μου όταν το τραγούδι άρχισε να τραβά τα βλέμματα. Με νίκησε ο ανταγωνισμός που είχε μήνες προώθησης και διαφήμισης πίσω του. Απλά ζήτησα από κάποιους ανθρώπους να βρουν το τραγούδι και να το ακούσουν».

Ακούστε το τραγούδι που αποκλείστηκε:



Πηγή: iefimerida.gr


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!