Σαν σήμερα - 20 Φεβρουαρίου

Η μέρα που ο Ιωάννης Καποδίστριας εκλέγεται κυβερνήτης της Ελλάδας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/02/2024

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr

1822.... Ελληνικός στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, στον οποίο μετέχουν 27 υδραίικα, 20 σπετσιώτικα και 16 ψαριανά πλοία, καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο υπό τον Καραπεπέ Αλή, στη Ναυμαχία των Πατρών.

1827.... Η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας εκλέγει τον Ιωάννη Καποδίστρια κυβερνήτη της Ελλάδας.

1872.... Στη Νέα Υόρκη, εγκαινιάζεται το Metropolitan Museum of Art.

1891.... 27 διακεκριμένα μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας ιδρύουν τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

1928.... Διεξάγονται στην Ιαπωνία οι πρώτες εκλογές, στις οποίες πήραν μέρος ψηφοφόροι και των δύο φύλων.

1932.... Ο περιορισμός των σελίδων και η απαγόρευση κάθε παροχής δώρων ή βιβλίων είναι τα νέα μέτρα κατά του Τύπου, που εφαρμόζει η κυβέρνηση Βενιζέλου στην Ελλάδα.

1944.... Νορβηγοί αντάρτες βυθίζουν στη Βόρεια Θάλασσα γερμανικό πλοίο που μετέφερε βαρύ ύδωρ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν καθοριστικά οι προσπάθειες του Χίτλερ να κατασκευάσει πρώτος την ατομική βόμβα.

1962.... Οι Αμερικανοί στέλνουν τον πρώτο συμπατριώτη τους, τον αντισυνταγματάρχη Τζον Γκλεν, στο διάστημα, σε τροχιά γύρω από τη Γη με το διαστημόπλοιο Φιλία 7 (Friendship 7). Επιστρέφει μετά από τρεις περιφορές, που κάνει μέσα σε 4 ώρες και 55 λεπτά και γίνεται ο πρώτος Αμερικανός, που κάνει το γύρο της Γης.

1979.... Δημοσιεύεται νέος ελληνικός νόμος περί διαζυγίου, "λόγω μακροχρονίου διακοπής της εγγάμου συμβιώσεως".

1991.... Στην Αλβανία, διαδηλωτές γκρεμίζουν από το βάθρο του το τεράστιο άγαλμα του Εμβέρ Χότζα, στην κεντρική πλατεία των Τιράνων.

Σαν σήμερα το 1951 γεννήθηκε ο Γκόρντον Μπράουν, βρετανός πολιτικός, ενώ την ίδια μέρα το 1970 πέθανε ο ηθοποιός Χριστόφορος Νέζερ, αξεπέραστος ερμηνευτής μολιερικών ρόλων.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!