Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας

«Έχουμε έναν πρόεδρο που υποβαθμίζει ό,τι αγγίζει»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/01/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Παρακολουθώ τους σημερινούς Αμερικανούς ηγέτες, με ένα μείγμα οργής και απελπισίας για το τι συμβαίνει ακριβώς κάτω από τις μύτες μας. Και όμως, εξακολουθώ να θυμίζω στον εαυτό μου ότι ως χώρα έχουμε ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις και παλαιότερα - έχουμε φτάσει στην άκρη, στο χείλος του χάους, και την τελευταία στιγμή απομακρυνθήκαμε χάρη στις αρχές που εξακολουθούμε να μοιραζόμαστε.

Μπορούμε να το κάνουμε και πάλι; διερωτάται ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος σε άρθρο γνώμης στην "Washington Post".

Είναι επώδυνα σαφές ότι έχουμε έναν πρόεδρο που υποβαθμίζει ό,τι αγγίζει, ένα άτομο που δεν καταλαβαίνει (ή νοιάζεται;) ότι το καθήκον του είναι να υπερασπιστεί τη δημοκρατία μας. Εν τω μεταξύ, εκείνοι που θα έπρεπε να παρέχουν την ισορροπία που επιδίωξαν οι Ιδρυτές Πατέρες των ΗΠΑ, όπως ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚονέλ επιλέγουν μεροληπτικές πολιτικές, τυφλή πίστη και ακραίες, ξεπερασμένες ιδεολογίες, υποστηρίζει ο Αμερικανός ηθοποιός.

"Αλλά πώς θα το διορθώσουμε ως πολίτες; Το πιο ισχυρό εργαλείο μας είναι ακόμα η εκλογική διαδικασία. Δεν πρέπει να αποσπάσουμε την προσοχή μας από την ευκαιρία που έχουμε το 2020 να απορρίψουμε το μίσος και τη διαίρεση και να επιλέξουμε ευγένεια και πρόοδο. Ας μην μιλήσουμε για την πρόταση μομφής ή να θέσουμε όλες τις ελπίδες μας στον ειδικό εισαγγελέα. Ας επικεντρωθούμε στην ανάληψη της χώρας μας με τη δύναμη των ψήφων μας" τονίζει ο ηθοποιός και ιδρυτής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα. Εάν μάθαμε τίποτα από τις δύο τελευταίες εκλογικές μάχες είναι ότι πρέπει να εστιάσουμε την ενέργεια νωρίς και με συνέπεια στους σωστούς υποψήφιους και σε ζητήματα - τοπικά και εθνικά - για να διασώσουμε τη δημοκρατία μας, αναφέρει ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!