Πόλεμος κατά του Youtube από διάσημους καλλιτέχνες!

Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής εξαπολύουν επίθεση στο Youtube.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/06/2016
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
180 διάσημοι μουσικοί και καλλιτέχνες όπως οι Taylor Swift, U2, Paul McCartney, Vince Staples και Kings of Leon, υπογράφουν ανοιχτή επιστολή απευθυνόμενοι στο Κογκρέσο διεκδικώντας χρήματα από το Youtube, δηλαδή την Google.

Με την επιστολή αυτή ουσιαστικά οι καλλιτέχνες ζητούν την αναμόρφωση του νόμου Digital Millennium Copyright Act (D.M.C.A.) που επιβλέπει το online copyright. Την επιστολή συνυπογράφουν Sony και Universal. Το DMCA είναι ένας νόμος των Ηνωμένων Πολιτειών που μεταξύ άλλων ποινικοποιεί την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων ενώ επιτείνει τις κυρώσεις για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο.

Στην ουσία αυτό που ενοχλεί είναι πως ο συγκεκριμένος νόμος, που θεσπίστηκε πριν 18 χρόνια, δημιουργεί σε πλατφόρμες όπως το YouTube ένα «παραθυράκι» όσον αφορά στην παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Με άλλα λόγια, οι χρήστες του YouTube μπορούν να ποστάρουν υλικό με copyright -τραγούδια και ολόκληρα άλμπουμ- και το YouTube έχει το δικαίωμα να κρατά αυτό το υλικό στο site του αρκεί να αποσύρει αντίστοιχο υλικό όταν το ζητούν οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Google, η εταιρία στην οποία και ανήκει το YouTube, δήλωσε σε σχετική ανακοίνωσή της ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!