Ποιος σκότωσε τον Τζιμ Μόρισον!

Η Μάριαν Φέιθφουλ αποκαλύπτει: «Όλοι όσοι συνδέονται με το θάνατο του Τζιμ αυτή τη στιγμή δεν ζουν. Εκτός από εμένα!»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Independent η ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και συνοδοιπόρος των «μεγάλων» της ροκ σκηνής δηλώνει πως ο πρώην φίλος της και ντίλερ ναρκωτικών, Jean de Breteuil ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού leader των Doors.

Ο Τζιμ Μόρισον βρέθηκε νεκρός, στις 3 Ιουλίου 1971 σε διαμέρισμα στο Παρίσι. Η επίσημη εκδοχή ήταν καρδιακή προσβολή κατόπιν υπερβολικής χρήσης αλκοόλ και ουσιών. Από τις γαλλικές αρχές δεν επετράπη αυτοψία, καθώς θεώρησαν πως δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για φόνο γεγονός που γιγάντωσε τις φήμες σχετικά με το χαμό του.  Για ορισμένους δε το συμβάν υπήρξε ένα τέχνασμα και ο Μόρισον ζούσε ανώνυμος πια και μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας και τους δεσμευτικούς «κανόνες» της φήμης του.

Η Μάριαν Φέιθφουλ, δεκαετίες μετά το γεγονός, ανατρέπει με την μαρτυρία την γενικότερη παραφιλολογία: «Ο Breteuil, ήταν γνωστός ντίλερ και μάλιστα σε διάσημους κύκλους. Εκείνη τη μοιραία ημέρα αποφάσισε να επισκεφθεί τον Μόρισον. Είχα μια κακή διαίσθηση. Μπορούσα να αισθανθώ το πρόβλημα. Σκέφτηκα να πάρω λίγα βαρβιτουρικά και να μην πάω μαζί του. Ο Jean τον σκότωσε, αλλά ήταν ατύχημα. Είμαι βέβειη γι’ αυτό. Φαίνεται τελικά πως το “χαστούκι” που δέχθηκε το “κάθαρμα” ήταν ισχυρό και έτσι πέθανε. Τέλος πάντων, όλοι όσοι συνδέονται με το θάνατο του Τζιμ αυτή τη στιγμή δεν ζουν. Εκτός από εμένα!»

Πηγή: Independent

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!