Πέθανε ο θρύλος της R&B, Andre Williams

Ήταν γνωστός ως «Ο Νονός της Ραπ»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/03/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Αμερικανός τραγουδιστής και παραγωγός, Άντρε Ουίλιαμς (Andre Williams), γνωστός ως «Ο Νονός της Ραπ».

Ο θρύλος της rhythm 'n' blues πέθανε την Κυριακή, 17 Μαρτίου στο σπίτι του, στο Σικάγο, όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική του εταιρία Pravda Records.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του θρυλικού καλλιτέχνη Andre Williams» αναφέρεται σε δημοσίευση στο Facebook της δισκογραφικής εταιρείας με έδρα το Σικάγο. «Πέθανε σήμερα το απόγευμα στο Σικάγο, σε ηλικία 82 ετών. Έχει αγγίξει τη ζωή μας και τη ζωή αμέτρητων άλλων. Σ’ αγαπάμε Dre».
bg cached resized f4754ce7744d62cdf8ffdd508d38abd8
Ο Andre Williams πέθανε ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο Zephire «Andre» Williams γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπεσέμπερ της Αλαμπάμα και μετακόμισε στο Ντιτρόιτ τη δεκαετία του 1950 για να κυνηγήσει μουσική σταδιοδρομία. Έφηβος ακόμα συνεργάζεται με την Fortune Records που επικεντρώνεται στην R & B μουσική. Τραγουδούσε στο συγκρότημα «5 Dollars» και κυκλοφόρησε σόλο singles όπως το «Greasy Chicken» και το «Jail Bait», τα οποία έγιναν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Το τραγούδι του «Bacon Fat» του 1957 ανέδειξε το τραγούδι σε στυλ ομιλία που προσέδωσε στον Ουίλιαμς το ψευδώνυμο «Godfather of Rap» (Ο Νονός της Ραπ). Επίσης τον αποκαλούσαν «κ. Rhythm» κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τη Fortune.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του '60, ο Williams άρχισε να ηχογραφεί για τη Motown. Την περίοδο εκείνη ήταν συνδημιουργός του τραγουδιού του Στίβι Γουόντερ «Thank You For Loving Me» και συνεργάστηκε με τους Temptations και ήταν παραγωγός διάφορων συγκροτημάτων όπως οι Contours. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κυκλοφόρησε τις επιτυχίες του Cadillac Jack, The Stroke και Humpin 'Bumpin' & Thumpin.

Ο Williams συνέχισε να ηχογραφεί με τους Parliament, Ike & Tina Turner, Red Hot Chilli Peppers και άλλους, καθώς και να κυκλοφορεί δικά του άλμπουμ, όπως το Gories Featuring Silk του 1998 και το The Black Nook του 2000. Το τελευταίο του άλμπουμ Do not Give Up κυκλοφόρησε το 2016.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!