Πέθανε ο Peter Tork των Monkees

(PHOTOS) Μετά από 10ετή μάχη με καρκίνο σπάνιας μορφής, 8 μέρες μετά τα γενέθλιά του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/02/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά από 10ετή μάχη με καρκίνο σπάνιας μορφής, απεβίωσε ο Peter Tork, μπασίστας και κημπορντίστας του αμερικάνικου ποπ-ροκ συγκροτήματος Monkees (1966-71), σε ηλικία 77 ετών, 8 μέρες μετά τα γενέθλιά του.

Το πετυχημένο γκρουπ των Micky Dolenz, Michael Nesmith, Peter Tork και του Άγγλου Davy Jones, υπήρξε είδωλο της νεολαίας και φέρονται ως η απάντηση της Αμερικής στην επιτυχία των Beatles στην Αγγλία. Επίσης ήταν οι εκλεκτοί του Frank Zappa με ένα δυνατό κοινό σημείο το χιούμορ που τους διέκρινε. Είχαν πολλές κοινές εμφανίσεις ιδιαίτερα σε τηλεοπτικά σόου του Zappa.
Monkees
Ο Peter Tork διακρίνεται δεύτερος από αριστερά με τους Monkees

Οι Monkees ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού συγκροτήματος καθώς επιλέχθηκαν ως αρεστές φυσιογνωμίες με στυλ και όχι σαν μουσικοί και στις ηχογραφήσεις τους έπαιζαν άλλοι αντ’ αυτών, αν και ήταν ταλαντούχοι μουσικοί! Σχηματίστηκαν το 1966 για να πρωταγωνιστήσουν σε μια κωμική τηλεοπτική σειρά που αναφερόταν στην ιστορία ενός φανταστικού ποπ γκρουπ. Τα τέσσερα μέλη τους επιλέχθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους! Ο Jones ήταν παιδί - θαύμα από το Μάντσεστερ, ο Mickey (circus - boy) ήταν πρώην παιδί - θαύμα της Αμερικής. Οι άλλοι δύο τους πλαισίωσαν σαν ταλαντούχοι.

Ήταν μια στούντιο μπάντα με έντονη τηλεοπτική παρουσία. Ωστόσο εξασκήθηκαν κι ανέδειξαν σταδιακά το όποιο μουσικό ταλέντο τους, ενώ οι πωλήσεις δίσκων τους εκτοξεύτηκαν έχοντας πολλές επιτυχίες με τραγούδια όπως τα «I’m A Believer», «Last Tran to Clarksville» και «Steppin’ Stone» που έγινε από τα αγαπημένα τραγούδια των garage-rock συγκροτημάτων της δεκαετίας του ’60, αλλά και των Sex Pistols που το διασκεύασαν επίσης. Η μεγάλη τους επιτυχία «I’m A Believer» μεταξύ των διασκευών που γνώρισε ήταν κι αυτή του Robert Wyatt των Soft Machine.

Ο Peter Tork έγραψε 4 τραγούδια για την ταινία «Head» του 1968 στην οποία επανεμφανίστηκαν στη μεγάλη οθόνη οι Dennis Hopper, Frank Zappa και Jack Nicholson ο οποίος και έγραψε το σενάριο αυτού του έργου όντας υπό την επήρεια LSD.

Είναι το δεύτερο μέλος των Monkees που έχασε τη ζωή του, μετά τον Davy Jones το 2012 από καρδιακή προσβολή στα 66 του χρόνια.

Ο Peter Tork από τους 4 γάμους του απέκτησε δύο κόρες, την Erica Marie, 21 ετών από τη σχέση του με την Tammy Sestak, την Hallie Luia Tork κι ένα γιο, τον Ivan Joseph Iannol. Με την τέταρτη σύζυγό του Pam παντρεύτηκαν το 2013. Έπασχε από ένα αδενοειδές κυστικό καρκίνωμα μεταξύ κεφαλής και λαιμού, που είχε μια αργά αναπτυσσόμενη μορφή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!